ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Légiós sapka baseball sapkából - napvédelem sk

2012. június 18. - időtetrisz

A nyári kalapka minden évben kardinális kérdés: fönnmarad vagy sem, árnyékol-e vagy fütyül az ilyes tradíciókra, szorít-e vagy éppen a szembe csúszik stb.
A lényeg, hogyha megtalálod az igazit, biztos lehetsz benne, hogy az első fordulóban veszíted el.
Ha tudsz varrni, vagy hiszel magadban annyira, hogy tutorial segítségével nekiállj (és erre buzdítanék mindenkit), akkor elkészítheted álmaid napellenzősét. Ha nem, akkor se hátrálj, akkor is van egy ötletem, a légiósítás:




Végy egy siltes sapkát, ami jó a gyerek vagy a célszemély fejére. Fültől fülig hátul egymástól egyenletes távolságra varrj fel 4 db gombot. Végy egy, a sapkához illő anyagdarabot. (A képen látható lenvászon egy szakadt nadrág szárából való.)


Mérd le, hogy meddig szeretnéd, hogy hátul lógjon, és vágd ki. Most jön a gomblyukazás. Nem bonyolult, ne hátrálj meg (nem is nagy a tét, nem egy hetekig varrt kabátot teszel tönkre vele, ha nem sikerül, tehát próbáld bátran).
forrás: http://www.craftstylish.com/item/42556/how-to-hand-sew-a-buttonhole/page/all
A lényeg, hogy először illeszd a vásznat a már rögzített gombok fölé, majd jelöld be a gomlyukak helyét.
A gombnál valamivel kisebb lyukat kell kivágni, és pelenkaöltéssel körbevarrni.
A pelenkaöltést - amit angolul gomlyuköltés-nek hívnak innen is elsajátíthatod:
 


 A kézi gomblyukvarrás fortélyairól olvashatsz még itt   vagy itt vagy ahol tetszik, de a lényeg, hogy ne aggódd túl magad, tényleg nem nagy a tét, a sikerélmény viszont...

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr298802274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása