ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Napvédelem sk - sapkavarrás

2012. július 03. - időtetrisz

Az idén egyensapka készült a családnak. Kifordítható, vásárolt szabásmintával és tutoriallal könnyen elkészíthető. Aztán mivel a fazon és a praktikum nem egészen stimmelt, légiósítottam a modellt, és megtoldottam két pertlivel. Aztán rájöttem, hogy ha bajom volt a szabásmintával, tulajdonképpen kereshettem volna másikat. Ingyeneset, tutoriallal, kezdők számára is könnyen megvarrhatót.

   











Mert akad ilyen bőven. Gondoltam mutatok néhányat, hátha kedvetek kerekedik nekivágni. (Amire nem győzök buzdítani mindenkit, mert egy jó tutoriallal, és minimális varrógépkezelési ismeretekkel (max. 3 óra elmélyült gyakorlás egy varrni tudó anyóssal, szomszédnénivel, barátnővel) elképzelhetetlennek tűnően bonyolult dolgokat lehet megvarrni, ebbéli tapasztalataimnak később majd szánok egy posztot.)


Kezdjük ezzel a legegyszerűbb modellel. Ha türelmes vagy, kézzel is meg tudod varrni.

forrás: blog.craftzine.com

A tutorial  jól dokumentálja a fázisokat, ha ránélzel, rögtön látod, hogy meg tudsz birkózni a feladattal. Készítője gyetlen lépést nem fényképezett csak külön le, de azt is alaposan leírja: amikor az egymással szemben összevarrt részekből álló már majdnem kész sapkát kifordítja.  Nem kell túl nagy fantázia ennek elképzeléséhez, csak azoknak mondom, akiknek tényleg ez lesz életük első darabja.





Ennek a még mindig egyszerű, kifordítható kalapnak a tutorialja a Sew much ado oldalon található, és a szerintem legjobb magyar varró blogon, a Vigyázz! Kész! Varrj! oldalon bukkantam rá. Itt olvashatsz nagyítási tippet is, mert az eredeti szabásminta 2-3 évesnek való. A tutorial pontos, jók a fotók is. Ha azonban valahol mégis elakadsz, érdemes egy pillantást vetni erre a leírásra is, mert itt rajzokkal készítette el a szerző egy nagyon hasonló modell varrási útmutatóját.


                                                 


Végül pedig rátaláltam erre a modellre is szabámintástul és tutorialostul az aboutgadness oldalon. Ezt haladóknak ajánlom, könnyű vászonból szuper lehet.

Csak, hogy lásd, hogyan lehet nyári sapkából téli, és fordítva, megmutatom a családi sapkáink téli változatát. Béleltek és eleve melegebb anyagból (kordbársony pl.) készültek.                                                                                         



A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr408802340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása