ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyerekrajzos póló

2012. november 14. - időtetrisz

A jól sikerült gyerekrajzokat, mint sokan mások, mi is kitüntetett helyeken, a lakás legforgalmasabb pontjain állítjuk ki. A tulajdonos gyakran tesz javaslatot, hogy mit mivel cseréljünk le, avagy hogyan bővítsük a tárlatot. Ezzel a pöttyös macskával már jó ideje szemeztem, mikor rájöttem, hogy le kéne hozni a falról.

Megkértem a macska rajzolóját, hogy válasszon ki egy olyan világos színű pólót, amelyiken semmiféle minta vagy felirat nincs, merthogy érkezik majd egy olyan varázspapír, amivel a rajzot át lehet bűvölni a pólójára. Ez a varázspapír nem más, mint a „pólóra vasalható fólia” fedőnéven hobby- és papírboltokban kapható, A4-es méretű ív, melynek létezik sötét és világos alapra vasalható változata is (a sötét pólós változatban eleve egy fehér háttérre kerül az ábra). Mint a csomagolás illusztrációja is mutatja, tényleg varázslat történik: a kép a nyomtatóból egyenesen átsugárzik a pólóra...
 

Ettől kezdve megpecsételődött a póló sorsa: a képet beszkenneltük, a használati utasítás szerint tintasugaras nyomtatóval kinyomtattuk, majd finoman körbevágtuk.

 

Az ábrás résszel a póló felé fordítva rávasaltuk:
Majd halálos izgalomban, a kötelező két perc várakozási idő után, lehámoztuk az alapot:
Győzelem. És nem kérdés a holnap reggeli ruhaválasztás.
A végső mérleg, számokban kifejezve: egy A4-es ív 550 forintba került, ennek a felét használtuk fel, a másikat újra lehet nyomtatni. Az egész kb. 1/2 órát vett igénybe, de csak azért mert közben mindenki, aki élt és mozgott a helyszínen, ki akarta próbálni a vasalást. A végeredménnyel mindenki maradéktalanul elégedett volt, és vérmes tervek születtek a további felhasználásra.
Továbbgondolva: remek ajándékötlet lehet, ha például

* meglepetésként kapja a pólót a rajz tulajdonosa
* gyerektől gyereknek: ajándékba készül egy rajz, amit az ajándékozott pólón (is) megkap
* kedvenc mesekönyv hőse kerül a pólóra
* testvérek folytatódó, összefüggő ábrás, feliratos pólót kapnak

Folytassátok az agyalást, mindenkinek jó vasalást.

Témába vág még Varrás nélkül: gyerekruha-kiegészítők Firkából párna Firkafigurák

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr898802548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piry Anikó 2012.12.13. 00:22:39

hehe ez a cica hogy hasonlít egy másik cicára aki itt van nálunk :)...pettyes cica

mimimo 2012.12.13. 01:58:07

hát, ha egyszer egy prototípus beválik... és még sohasem készült két hasonló :D

Imoran Erui 2014.10.19. 16:22:20

Hogy bírja vajon a mosást?

mimimo 2014.10.20. 09:04:52

Tartósságról: valószínűleg a textil minőségétől és mosási szokásoktól is függ (én igyekeztem alacsony hőfokon mosni). Mi egy évig használtuk, viszonylag gyakran, de nem kopott ki (vagy -le) sehol feltűnő módon, viszont halványult valamennyit a végére. Szezononként cserélt gyerekruháknál ennyi talán elég is :) Nyilván nem vetekszik egy gyárilag ráolvasztott vagy festett mintával -- ha úgy tetszik, ez az *ára* a DIY házi gyártásnak.
süti beállítások módosítása