ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Időtetrisz-ajándékötletek mindenkinek

2012. december 12. - időtetrisz

A vásárolható karácsonyi ajándéktippek mellett innen a Tetriszről is összenyaláboltunk néhány sk elkészíthető, a nagy ajándékhoz csapható kisebb meglepetést az elmúlt hónapokban megosztott fabrikálásaink közül. Persze a gyűjteményünkben nem csak a gyerekekre gondoltunk. Van itt minden: hordozható autópálya, sk könyv, bakelit óra, ékszertartó, kerülj csak beljebb!

 Gyerekeknek...

A képen látható könyvet azért szeretjük, mert minden porcikája tetriszes, és kitűnő ajándék 3-tól 7 éves korig. A könyv oldalai letölthetők és újrapapírra nyomtathatók, az összefűzés módjára pedig a Cellux Csoport vendégposztja ad útmutatást.

 

Re:Gombóckönyv
A gyerekrajzokat a falon vagy a fiókban is lehet őrizgetni, de sokkal vagányabb egy gyerekpólóra (esetleg falvédőre) vasalni, vagy élővé tenni egy ölelhető firkafigura képében és az elfogult nagymamának vagy a művére büszke gyerkőcnek kész is az ajándék. Előbbihez csak egy vasaló és egy speciális "varázspapír", utóbbihoz már textil, tömőanyag, tű, cérna is szükségeltetik.
Vasalás után
Kisebb gyerekek kaphatnak simogatós könyvet : különböző tapintású anyagokkal töltheted fel a lapokat (az oldalak összefűzéséhez külön tutorial itt található); nagyobb gyerekek már szabályjáték formájában simogathatnak, ha tapintós totót ragasztasz nekik. Vagy csinálhatsz saját állatkertet kartonból.
A tapintós totó és a simogatós könyv
1-től 6 éves korig kitűnő ajándék a lépésálló hungarocellből készült kuckóalap. Bábparavánként, házikóként, kerítésként egyaránt jól funkcionál.
A kuckó felhasználási lehetőségei
A 2-3 éves kisfiúk számára tökéletes ajándék lehet a textilből varrt, hordozható autópálya, amiben még a kisautók is elférnek összehajtott állapotban is. Ha nincs kedved varrni, tojástartó és némi festék felhasználásával dömpert is készíthetsz egy másik ajándék mellé. A 3-4 éves kisfiúk odalesznek tőle, főleg, ha megtudják, hogy anyuka is segített azoknak az angyaloknak...

Dömper és autópálya
A sütésbe-főzésbe, gyurmakészítésbe, tojástartó hernyócska-és denevérfestésbe befogható gyerekek a közös móka mellett biztosan örülnének egy anya készítette köténykének is.
A haladók kesztyűvel is próbálkozhatnak
A csupacipzár kincstartó tuti örömet okoz 2-7 éves korig a lányodnak, vállalhatóan néz ki és a zsebeid is felszabadulnak a lehetetlenebbnél lehetetlenebb anyavigyázzrá-tárgyaktól, és a legjobb az egészben, hogy kézzel is megvarrható, akkor is, ha még sosem varrtál. A ceruza-és zsírkrétatartó sem jelent különösebb nehézséget, egy szép anyag kell csak hozzá.

Felnőtteknek...

A Gombóckönyv mintájára, csak éppen nem mesének, hanem gondolatoknak, titkoknak a felnőttek is kaphatnak upcycling noteszt maradék papírok és keményebb karton felhasználásával.

A prototípus a Cellux Csoporttól
Az újrahasznos ajándékoknál maradva a Várositúlélő alapötletét felhasználva, kávézacskóból készíthetünk uzsonnástáskát, nesszeszert, pénztárcát.
Egy szép régi keretből ékszertartó is készülhet egy nyaklánc és fülbevaló rajongó barátnak vagy rokonnak.
Esetleg a régen kapott bakelitet is visszaküldhetünk hajdani feladójának, ha előtte órává változtatjuk, de biztosan nagy örömet lehet szerezni egy szalagokból készült lámpaburával is. Hajrá!
Lejárt lemez
Az eredeti a Meskáról
Témába vágó posztok: Gyerekeknek vásárolni: 13 ajándékötlet 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr818802698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása