ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Házikók papírból

2013. február 21. - időtetrisz

Egy bizonyos életkor felett nemre való tekintet nélkül minden gyerek érdeklődést mutat a kis házikókért.  Lego emberkék, kutyák, cicák is beköltözhetnek, és adott esetben lehet rendőrőrs, tűzoltóság vagy nyaraló. Ilyesmit otthon is könnyedén (és ingyen) készíthetünk papírból, ráadásul a gyerkőcök is bevonhatók az alkotós mókába. Közben észrevétlenül megtanulják, hogy sok szemétnek látszó dolog új életre kelhet egy másik tárgy képében, és nem kell mindent megvenni, egy kis szülői segítséggel nagyon sok dolgot megcsinálhatunk magunknak. A külföldi oldalakon sokféle megközelítést találni, íme néhány variáció.


Cicaház
Mindjárt az első egy nagyobb házikó projekt, Lill:a design blogjáról. A blogger (sajnos tavaly óta nem született új poszt, nagyon várjuk) felhívást tett közzé olvasói között, csináljanak a gyerekkel papírházat cipősdobozból. Íme, néhány megoldás a beérkezett "pályaművek" közül:

A luxus kutyaház
Ezt a cipősdoboz házikót egy 3 éves kislány készítette anyukája segítségével a kiskutyának, és mivel az ágyban szeret aludni, kartonpapírból puha ágyikó is készült neki, amit maradék anyaggal vontak be. 
Rendőrszoba
A rendőrszobát (ismét cipősdobozból) egy 6 éves kisfiú csinálta szintén némi szülői segítséggel. A lámpák kupakból, az ágy egy kis szivacsdarabból készült Lill:a felhívására. 

Egy korábbi posztban már írtam Joel Henriques bájos, saját kezűleg fabrikált játékairól. A főleg papírral dolgozó designer apukának a babaházra is van saját megközelítése: gabonapelyhes dobozból készíti. Érdemes megnézni a linket, videós tutorialon keresztül mutatja be a fázisokat.

Egy modern nappali

A házikó bútorai bármiből készülhetnek, ajánlatos végignézni a lakásban, mert tényleg bármi lehet bútor. Itt például egy pizzás dobozból megőrzött műanyag (azért teszik a pizza tetejére, hogy ne ragadjon a dobozhoz szállítás közben, bár ezt biztos mindenki ismeri), de lehet szivacsdarabka, gyurma, gyufaszál, skatulya, üdítős kupak......

Joel Henriques modern "bútorai"
Creative Jewish Mom ötlete: asztal a pizzás bigyóból

Utoljára egy igazi különlegesség: a kartonvár mer mag blogjáról. Nem kell hozzá más csak 2 darab megvágott karton, amelyek a kartonállatkákhoz hasonlóan összeilleszthetők egy alapos festés után. Itt megtalálható a tutorial, de egy kis fantáziával sokféle lakóalkalmatosság összerakható ezzel a technikával. Akár egy sima 4 szobás ház is. 

A kartonvár beüzemelés után
Csináltál már hasonlót? Megmutatod?

Témába vágó posztok:

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr988802858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása