ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Angry Birds lampion 5 perc alatt, fillérekből

2013. február 27. - időtetrisz

Az Angry Birds-jelenség mindenféle, meglehetősen erős érzéseket gerjeszt kicsikben, nagyokban egyaránt. Indokoltnak tűnik az ellenérzés is, meg a rajongás is: kissé agyament játék nagyon erős marketinggel megtoldva -- naná, hogy rengeteg gyerek rácuppan, ha meglátja a feje nagyságú, morcosan néző plüssmadarat (a sok bárgyún vigyorgó izé után végül is eléggé erős váltás).
Íme egy sk és hiperolcsó megoldás arra, hogy adjunk is valamit, meg ne is: 5 perc a gyártás, csak egy lampion kell hozzá, papír, színes filcek, ragasztó, és kész.

Legnagyobb szerencsénkre mostanában elég sokféle lampion kapható az egyeurós boltokban, ezt a pirosat is onnan sikerült beszerezni, eredendően csak úgy önmagáért. 390 Ft-ba került.
Ha sikerült kibontani, beletenni a fémvázat, már jöhet is a rajz vagy nyomtatás, kinek mi áll közelebb a kedvéhez, idejéhez, mentalitásához:
Színezés, vágás után sima papírragasztóval könnyű feltenni a lampionra a madár arcát (persze még lehetne színezni a testet, ennek a madárnak van kis piros bóbitája is, de nagyvonalúan lemondtunk minden ilyesmiről, az arckifejezés eléggé jellegzetes):
A boldogság földöntúli az ötéves lányomnál: nem tudom, azért, mert végre van egy hatalmas, dühösnek tűnő madár a szobában vagy mert végre megkapta, amire annyira vágyott; esetleg azért, mert majdnem együtt készítettük, mindenesetre hosszú percekig ugrált örömében és nézegeti azóta is boldogan. Az arcát egyébként ritkán látjuk a madárnak, mert folyton forog a lampion. Türelmes szülőknek ajánlom a mosolygó madár ledumálását is, nekem csak majdnem sikerült.
Nem mondom, hogy mindenáron hajrá, de magamfajta lavírozni próbáló szülőknek egyszerű és olcsó köztes megoldás.

Témába vág:

Letölthető rajzfilmhősök és hírességek - persze papírból A telhetetlen hernyócska tojástartóból

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr258802846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása