ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Letölthető, nyomtatható húsvétváró játék: Hol a nyúl?

2013. március 20. - időtetrisz

Kisebb gyerekek számára a „Nyúl” legalább olyan rejtélyes figura lehet, mint Karácsony előtt az Angyal: láthatatlanul jön, ajándékot hoz, és számtalan, egymáshoz nem is mindig hasonlító ábrázolása létezik. Persze az Angyal és a Nyúl nem egyformán részei az ünnepi narratívának, de azon kisebbek számára, akiket még nem feltétlenül tudunk (vagy akarunk) a húsvéti feltámadás-történetbe beavatni, jó móka lehet a húsvétra készülődésben, az izgalmak fokozásához egy nyúlkereső játék.

Az ötletet a Karácsony előtt itt az Időtetriszen is ajánlott, blaggerék által játszott, adventi naptár helyett bevethető angyaljáró játék szülte, melyhez szülői segédlettel, a gyerekeknek minden reggel a lakásban kutakodva kellett megtalálniuk az újabb papírból kivágott angyalfigurát. Ezek 24 napon át gyűltek egymás mellé, és jelezték szemmel láthatóan a napok múlását és a közeledő ünnepet.

Így, Húsvét előtt, keressünk hát nyulakat a gyerekekkel ehhez találtok itt segédletként néhány nyúlformát tartalmazó lapot, melyek az egyszerűség jegyében ezúttal szimpla sziluettek. A játékot kezdhetitek jövő hétfőn (vagy korábban), ennek jegyében vágjátok ki a szimpatikus darabokat. Én kis ráhagyással fogom őket körbevágni, fent kis helyet hagyva annak, hogy lyukasztóval csinos lyukat biggyesszek rájuk, amibe piros madzagot hurkolok majd, hogy a megtalált nyulakat fel tudjuk függeszteni a konyhában.

A tesókra gondolva 6+6 nyúl került a lapokra, de természetesen saját gyűjtésű nyulakkal is játszhattok. A variációk jegyében készült egy fekete sziluetteket tartalmazó tábla, melyeket akár színes papírból kivágott szemekkel, és további kellékekkel lehet felfüggesztés előtt tovább egyéníteni, de van egy csak a nyulak színes körvonalait tartalmazó változat is, melyet tetszés szerint lehet tovább festegetni, kitölteni. (Hála és köszönet Jacknek, a grafikai szerkesztésért.)
A fekete nyuszikat színes kartonlapra, vagy más színben is kinyomtathatjátok, és innen tölthetitek le.

A színes körvonalakkal megrajzolt nyulakat itt találjátok.

Nyomtassatok, fűzzetek, rejtsetek és kezdődhet a vadászat.

Témába vág még Ismered a lakásod? Jó éjszakát játék Reggeli pörgés varázskockával

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr18802884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kojudi 2013.03.20. 12:08:52

De jó kis ötlet,köszönöm!Judit
süti beállítások módosítása