ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Varrás nélkül: pólóból szatyor

2013. április 09. - időtetrisz

A divatos kifejezéssel élve upcycling móka következik: egy tök egyszerű, varrás nélküli megoldás arra, hogyan lehet pólóból szatyrot készíteni. Mindegy, hogy rövid vagy hosszú ujjú, a lényeg, hogy pamut legyen és külön bónusz, ha enyhén rugalmas az anyag. A megunt gyerekpólók is játszanak!

pólószatyor varrás nélkül
A lényeg nagyjából annyi, hogy a póló alját valahogy zárjuk össze, az ujjait vágjuk le, hogy trikó-szerű legyen és ha nem mélyen dekoltált felső volt, akkor érdemes ott is belevágni, mert ez lesz a szatyor szája. És ezzel kész is! Ezek a szatyorkák kb. 2-3 kg-ot bírnak és jobb, ha nem 3 liter dobozos üdítő kerül bele (a megfeszített pamutot elég könnyen kilyukasztja), de minimál bevásárláshoz, oviból hazahozott kisruhák cipeléséhez, strandoláshoz éppen megfelelő.

Ez egy m-es méretű, hosszú ujjú női póló, nem a klasszikus pólóanyag, vékonyabb és puhább. A célnak nem is annyira felel meg, mint kiderült, tényleg a klasszik póló lesz a legjobb.

Először vágjuk le az ujjakat (tipp: ne raglánujjút válasszunk, főleg elsőre, nehezebb vele dolgozni). Lehetőleg éppen ott, ahol végetér a póló ujja, így kb. vállra akasztható lesz a szatyor.
Jöhet a nyaka, itt talán érdemes előkapni egy másik szatyrot és az alapján megnézni, milyen mélységű lyuk kell. És akkor már csak az alja van hátra, amit nekem itt most varrási lehetőség nélkül kellett megoldanom. Egyéb zárási megoldás híján ez lett: az ujjból levágtam két csíkot és rákötöttem nagyon szorosan a szatyor aljára, belülre.
Ha valakinek van varrógépe, biztosan szebb és tartósabb lesz szegéssel. Mivel ez most nem állt rendelkezésre, előszedtem a már jól bevált textilragasztót és egyet hajtva beragasztottam. Legközelebb már kettőt hajtanék, mert úgy szebb és tartósabb is lesz. Tipp: próbáljunk meg egyenesen vágni, mert a kis béna cikk-cakkokat nehéz szépen behajtani, leragasztani.
És kész is, lefektetve nem olyan látványos, de ha már van benne valami, felakasztva pofás kis szatyor kinézete lesz.
Aztán aljához találtam egy nagyon szép megoldást, az aljába madzagot bújtatva szépen össze lehet húzni, persze azonnal el kellett készíteni még egy szatyrot:
A net persze tele van ezekkel (angolul t-shirt tote bag-ként érdemes keresgélni), ez itt pl. egy nagyon szép és szuper pólószatyor-tutorial, főleg varrni tudóknak, ráadásul azt írják, hogy több kiló zöldséget is lazán elbír:
pólószatyor-tutorial a trendsurviver.com-on
Szatyorra fel hát, megunt, de nem tönkrement darab mindig akad otthon, sőt, végre érdemes lesz megvenni azokat a filléres példányokat is a turkálókban, amiknek a mintája csodajó, de a mérete még véletlenül sem. A házilag készített gyerekrajzos póló pedig szintén tovább élhet szatyor formában, ha már kinőtte a tulajdonosa és ragaszkodik hozzá.

Témába vág Gyerekruha-kiegésztő varrás nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr188802916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása