ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Személyre szabott játék gyerekeknek : a mesedoboz

2013. augusztus 14. - időtetrisz

Olyan ajándékot szerettem volna készíteni, ami kész is van meg nincs is, többféleképpen használható, nem esik szét hamar és esetleg egyéb funkcióval is bír -- hát ebből lett a mesedoboz. És hogy mi az? Egyszerre társasjáték, egyszemélyes szerepjáték, tároló, mesealap és kincsesdoboz. Ráadásul pillanatok alatt készen van és minden része variálható. Csak egy doboz kell, lehetőleg rekeszekkel és némi belevaló kicsi, kedves tárgyak.

mesedoboz: találd ki a történeteket, teremts/szedj össze figurákat és kész
A dobozzal kapcsolatban arra jutottam, hogy legyen tartós darab, ezért fából készültet szereztem be a hobbiboltból, akrillal gyorsan, bár nem a legszebben sikerült lefesteni, ilyen lett:
hobbiboltból könnyen beszerezhető a fadoboz vagy egy cipődoboz is remek, lényeg, hogy jól dekorálható legyen
A tartalom a legjobb része: kapcsolódhat az életkori kedvenc kis játékokhoz, történésekhez, megugrandó dolgokhoz, a lényeg, hogy tudjunk a kis apróságokkal szerepjátékot játszani, mesét kanyarítani köréjük (persze fordítva is történhet: ha már megvan a saját családi mese, ehhez készülhet a doboz). Ha minden jól megy, együtt és egyedül is fog tudni játszani velük a gyermek.
Magukat a meséket kártyára is írhatjuk, így mások is el tudják mesélni illetve megmarad.
a dobozba a szereplők és mindenféle kincsek kerülhetnek
A tároló-funkciója sem utolsó, főleg, ha kincsesdobozzá válik, némi rendszeretetet, rendtartást is lehet vele tanulni, ha minden este akár együtt belepakoljuk a belevalókat. A kis fehér figurákat hobbiboltban lehet beszerezni, remekül festhető ujjbábok egyébként, 120 Ft/db, ideális bábu társasjátékhoz is.
kavicsok, dobókocka, egyebek - örökké fontos mütyürkék
Talán a korábban ajánlott mancala tárolója is lehet, a képen látható doboz egyik legjobb tulajdonsága, hogy a kis elválasztó lapok egy része kivehető, mozgatható.

S ha kincsesdobozzá válik egy idő után, az a legszebb, csak el ne vesszen, vagy ha mégis, valaki kerítse elő:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr778803182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimimo 2013.08.17. 19:47:44

Azok a kis fehér figurák miből vannak és honnan szerezted be őket?

sugarcandy 2013.08.19. 13:37:39

Hungarocell fehér ujjbábok, kb. 120 Ft egy a Kreatív Hobby-ban (Mamut I.-ben a mozi mellett, a weboldalukon nem látom). Esetleg beleírjam a posztba is? Jó alapanyag lehet egy rakás játékhoz, bábszínháztól társasjátékig.

mimimo 2013.08.19. 19:05:36

Köszi! Jó lehet, ha benne van a posztban is!

Szoke Noemi 2015.06.09. 10:21:36

Szia, hol vetted a dobozt? köszönöm: Noémi

sugarcandy 2015.06.09. 10:48:33

Szia Noémi, a Mamutban lévő hobbiboltban, ugyanez, csak rekeszekkel: http://www.artexport.hu/termekek/fa-doboz-rekesz-nelkul.html sugarcandy
süti beállítások módosítása