ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játékos iskolakezdés - 3 ingyen letölthető feladatlap

2013. augusztus 29. - időtetrisz

Tavaly a tágabb családban felmerült a kérdés, hogy az iskoláért (még) lelkesedő ovis tesó mit csináljon míg az első osztályossal otthon házi feladatot írnak. Na, ilyen esetekre jól tud jönni a kisebb testvérnek (meg persze a sulikezdő kicsinek, ha van kedve) egy-két színes, játékos, megoldható, fejlesztő feladatlap. Különbségkeresés, párkeresés, kirakó, vonalvezetés fejlesztése, a nagyobbaknak alap számolási gyakorlatok találhatók a lenti feladatok között.

forrás: sxc.hu
A Star Wars szereplőkre épít a HomeSchoolCreatinons 2 részes blokkja. Nyelvi feladatai az angolul már tanuló nagyobb tesónak is hasznos lehet, de sok-sok nyelvfüggetlen eleme is van, érdemes letölteni, kinyomtatni.
A különbségek megtalálására helyezi a hangsúlyt a The measured mom 4 nehézségi szintű feladatlapja, amelyben éppen az a csodás, hogy a 2 és fél éves és a 6 éves gyereket is le lehet kötni vele. A többgyerekes családoknál kifejezetten el tudom képzelni egy esős őszi délutánra.
Nálunk még nem játszik, de nem egy barátnőmnél (ahol 4-5 éves gyerekek vannak) alakult ki szép lassan (vagy gyorsan) egyfajta "dinománia", ami egyfelől csomó dolgot megkönnyíthet (másfelől nem, de erről most nem lesz szó), csomó nemszeretem dolgot lehet kicsit szimpatikusabbá tenni egy kis dinós körítéssel. Például az evést, de könnyebb az ajándékozás is, és biztos vagyok benne, hogy a feladatokat is nagyobb örömmel oldják meg az "dinós" gyerkőcök. Ebben (Over the Big Mom) vannak párkereső, vonalvezetős, kirakós, rajzolós, számolós feladatok is.
Hajrá, játsszunk iskolásat!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr848803164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása