ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Az üveggolyó és a kanál

2013. október 01. - időtetrisz

Egy marék üveggolyó és egy kanál mindenkinek. Kimeríthetetlen játékforrás. Biliárdozni, focizni, pályán terelgetni, kanálból kanálba adogatni -- bármit lehet vele. Igazi csapatjátékok játszhatók -- akár már két éves kortól.

1. Gurítós Legegyszerűbb verzió -- másfél éves kortól, 2-4 játékossal
A játékosok a szőnyegen ülnek, mindenkinek a kezében kanál, és egymásnak ütögetik a golyót.

2. Labirintusos Bonyolultabb verzió -- 3 éves kortól akár egyedül is játszható
Építőkockából vagy kövekből útrendszert építünk, és azon kell úgy végigterelgetni a golyót kanállal, hogy az ne érjen a falhoz. Akinek a golyója a falhoz ér, kezdheti elölről.

3. Átadós 2 éves kortól, két csapatban játszható
Mindkét csapat kap ugyanannyi golyót, amelyeket át kell adogatni egymásnak kanálból kanálba. Aki előbb átadogatja a golyókat, az nyert

4. Grundos 3 éves kortól, csapatban is
Szétszórjuk a golyókat a szőnyegen, az egyiket kijelöljük főgolyónak, és azt kell kanállal úgy meglökni, hogy eltaláljon egyet a többi közül. Amelyik csapat játékosa eltalált egy gólyót, a golyó azé a csapaté lesz.

5. Szaladós 2 éves kortól
Kanálban golyó, azzzal kell egy kijelölt pontig szaladni (egyenesen vagy akadályokon keresztül) úgy, hogy  a golyó ne essen ki.

Folytassam vagy meggyőztelek, hogy kimeríthetetlen?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr888803196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása