ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Sapka, ami a fület védi – harisnyából, varrás nélkül

2013. október 07. - időtetrisz

Finnországban lőttük fillérekért három éve a kislányomnak azt a sapkát, ami miatt két és fél évig folyton megállítottak az utcán. Varrtam hasonlót a tesónak, próbálgattam passzéanyagból, kísérleteztem a fazonokkal, mígnem megvilágosodtam: 3 perc 3 nyisszantás és kész a női harisnyából készült sapka.
Sajnos csak ez a fekete pamutharisnya volt otthon, ami szétvágható, várni pedig nem várhattam a megvalósítással, ha már egyszer végre kipattant az ötlet a fejemből, tehát a gyerekeknek (egyelőre) fekete sapkájuk van (és nem csíkos, pöttyös, lila, sárga).
A trükk a következő: legyen a harisnya elég nagy méretű és jó összetételű. Ha ez a két feltétel megvan, már csak egy ollóra lesz szükség.
Vágd le a harisnya szárát, úgy, hogy vágj bele az ülepébe (ez a szélesebb rész lesz a nyaka), majd vágj egyenesen egy nyílást oda, ahova az arcot szánod. (Érdemes kipróbálni, hogy hova és mekkora nyílás kell. A probléma csak ez, hogy ha ekkor a gyerek fejére húzkodod a harisnyát, nem lát ki és nem annyira tetszik neki, hogy méricskélsz...)
Most vágd le a lábfej részt is, és köss egy csomót a harisnya végére, ez lesz a bojt. Kész is a hamisítatlan időtetrisz-sapka. A foszlástól nem kell félni, a nagyüzemi legginsgyártásból már tudjuk, hogy (valamilyen számomra beláthatatlan okból) nem foszlik az anyag.

Témába Zokniba vág Kinőtte? Vágd le! Zokniból babaruha két nyisszantással Zokninyúl

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr608803242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.10.09. 14:53:45

Ez szörnyen gusztustalan
süti beállítások módosítása