ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék a semmiből: a formakitalálós

2013. november 12. - időtetrisz

Már egy ideje vonzódom az olyan játékokhoz, amelyek semmiféle komolyabb előkészületet nem igényelnek: elővarázsolhatók a konyhából, fürdőszobából vagy a szelektív kukából. Amellett, hogy megkönnyítik az életemet (életünket), abban is biztos vagyok, hogy valami hasznos dologra tanítják a gyereket. Vagyis nem minden csak arra jó, amire gyártották, és a tárgyak néha új formában visszatérhetnek hozzánk, csak merjünk kreatívnak lenni.

 

idotetrisz_korberajzolos4

A sorozat következő darabja a formakitalálós nevet kapta, de nem biztos, hogy ez a legjobb szó rá. A lényege, hogy egy táblán, papíron anyuka előzetesen körberajzol néhány tárgyat, majd a gyerek egy kis batyuból, zsákból egyenként kihúzza a tárgyakat és kitalálja, melyik hová illik a táblán. Varrni tudók ezt filcből, tápőzárból is megcsinálhatják, de az igazán Időtetriszes verzió mindenképpen ez az egyszerű, olcsó, egyperces. Nekem szerencsém volt, mert még a papírra sem volt gondolom, tavaly karácsonykor ugyanis kaptunk egy ragasztható táblát, amit néhány héttel ezelőtt vettünk elő, mivel a gyermek végre élénk érdeklődést mutat a rajzolás iránt. A táblát sem letépi a falról az első pillanatban, hanem rajzol, krétával. Fontos, hogy felismerhető dolgokat rakjunk a batyuba, és persze olyanokat, amelyeket nem bonyolult körbeskiccelni. Kis segítség jöhet, például, mivel a hajkefének és a kanálnak elég hasonló alakja, kis sörtéket is rajzoltam a kefére, hogy olyan hajkefés legyen.

idotetrisz_korberajzolos3

Autó, hajkefe, egy korábbi kartonjáték darabjai is helyet kaptak a kosárkában
Körberajzolás után így várta a versenyzőt:

[caption id="attachment_3387" align="aligncenter" width="600"]idotetrisz_korberajzolos1 Ez a tábla különben egy főnyeremény, érdemes beszerezni[/caption]

Körülbelül 20-30 percig el lehet játszani vele egy 2 év feletti gyerekkel. Amikor odakint esik és a szobában ragadunk, igazi kincsnek számítanak ezek a típusú játékok. Szóval, hajrá, elő a tárgyakkal!

DSC_0026 (2)

Témába vág még ez a gyűjtemény>>>

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr688803294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bori Zsuzsanna 2013.11.12. 12:41:15

Nagyon jó ötlet ez a körberajzolósdi

puszedli 2013.11.12. 21:10:22

Köszi :)
süti beállítások módosítása