ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Karácsonyi készülődés 2. rész: időtetriszes csomagolási-, ajándék- és recepötletek

2013. december 03. - időtetrisz

Miután az elmúlt alkalommal összegyűjtöttük az Időtetrisz adventi- és Mikulásváró ötleteit, a beígért folytatásban már néhány lépéssel közelebb a Karácsonyhoz, okos ajándékokról, egyedi díszítésről és csomagolásról, gyorsan készülő, mégis különleges ünnepi menüről lesz szó. Hasonló szellemben: egyszerűen, egyedien, újrahasznos, gyerek- és környezetbarát módon.

makedo

Bár még messze a Karácsony, megkönnyebbülés, ha kis lépésekben már úgy készülhetünk elő, hogy az ünnepi hétre már csak az utolsó simítások maradjanak hátra. A következőkre valószínűleg minden háztartásban szükség lesz:

 

Ajándéktippek

Elsősorban a gyerekere gondolva válogattunk össze tippeket kevésbé szokványos,  vásárolható ajándékokra, az első részében található 13 ajándékötletet árkategóriák szerint csoportosítottuk, találtok itt papírszínházat, könyvvé hajtogatható kétszintes babaházat, pingvinlámpát, időjárás-kísérleteket generáló ökojátékot.

retro-2d-puzzles

A második rész további 12 tippje között további gyerekszíveknek kedves társas- és kartonjáték, ördögbot, állatkerti bérlet és számtalan apró-cseprő, illetve nagyobb értékű ajándékötlet sorakozik. Ezt a sorozatunkat idén is folytatjuk, a Karácsony előtti hetekben újabb, friss vásárolható játéktippekkel jövünk, ismét két részletben.

makedo

Szélesebb körben igaz az, hogy az utóbbi években nem vásárolunk annyit, ki-ki más megfontolásból. A blogon megjelent különféle otthon készíthető tárgyakból, játékokból itt olvashattok egy olyan összefoglalást, amelyek akár karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket. Felnőtteknek upcycle-notesz, lámpabura, óra, ékszertartó, gyerekeknek saját készítésű könyv, saját mintás póló,  vagy a képen látható blaggerék által készített, szétszedhető, összerakható, zseniális Kuckóház készülhet. Idén is ajánlunk majd a következő hetekben olyan új időtetrisz-ötleteket, melyeket karácsonyi ajándékká lehet varázsolni.

kucko

 

Csomagolás, díszítés

Ha pedig ajándék, akkor csomagolás is. Egyszerű lehet megvenni a bolti mindenfélemintás csomagolópapírokat, de nagy móka a saját, sima háztartási csomagolópapírra nyomdázott, saját mintás változat, de gyerekrajzos papírokból is készülhetnek csinos ajándékhordozó zacskók, mint például ezek itt:

xtrasmall

Ha valaki félretesz néhány ezüstbélésű Tetra Pak dobozt, kisebb ajándékokhoz elegáns dobozkákat, kísérőkártyákat készíthet belőlük, csak néhány mintás papírlyukasztóra, és dobozkasablonokra lesz szükségünk:

01 tetra pak recycle karacsony_resize

Háztartási csomagolópapírból elég látványos fonott papírdoboz készülhet, ami akár ajándékok csomagolására is alkalmas lehet, de ebben a dobozban később tárolni lehet mindenféle mütyüröket, játékokat. Részletes leírást találtok az elkészítéséhez itt.

fonottdoboz_2

Futó ötlet volt, hogy ha nem volt idő, energia a belső terek ünnepi dekorálására, akkor egyszerű, könnyen eltávolítható módja lehet például egy üres fal díszítésének a last minute fali dekoráció, amihez mintás dekortapaszra és esetleg néhány kisebb karácsonyi díszre lesz szükség.

idotetrisz_dekor2

 

Karácsonyi konyha

Ha már az ajándékok, a csomagolás és a díszítés is nagyjából ki van találva, valamikor elkezdődhet a menü átgondolása is. Sok családban nem kérdés, hogy mi kerüljön ilyenkor az asztalra, mert több generációs hagyományok alakítják azt, ha azonban valaki kipróbálna valami újat és egyszerűt, annak egy 3 hozzávalós, gyorsan készülő karácsonyi gyümölcskenyeret ajánlunk egyfelől:

07 karacsonyi gyumolcskenyer 3 hozzavalobol

Másfelől pedig ezt a két fogásos karácsony esti menüt, ami gyerekszemmel is izgalmas, dekoratív és ünnepélyes – nem mellesleg pedig viszonylag egyszerű elkészíteni.  Narancsos gesztenyekrémleves, almagolyókkal:

gesztenyeleves

Amit követ a bazsalikomos puliszkatorta, sült csirkecombbal és meggypudinggal:

13-karacsonyi-menu1

 

Ünnepi játék

És akkor... Végre ott vagyunk, elénekeltük és kibontottuk. De mi jön ezután?

Ahhoz, hogy mi jöjjön azután, hogy hogyan álljunk meg egy pillanatra a karácsonyfa alatt, van néhány játékötletünk. Olvasd el, töltsd le, vágd ki, rakd a fa alá egy üvegben. És a kellő pillanatban válasszatok belőle. Hogy az ünnep tényleg megtörténjen: hogy sikerüljön egymás felé fordulni, játszani. Kiscsalád, nagycsalád, szerelmespárok, barátok. Akik úgy gondolják, hogy megosztják a karácsonyukat.

diszek

Az ünnepváró hetekben naponta találsz nálunk további új, a készülődésben jól használható ötleteket, tippeket.

Jó ünnepvárást mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr568803316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása