ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Szülinapi közös ünnepléshez: építsünk, díszítsünk köszöntő-fát

2014. május 06. - időtetrisz

Amilyen örömteli esemény egy szülinap, néha pont olyan nehéz valóban ünneppé tenni. Ha még egészen pöttöm az ünnepelt, különösen nagy kihívás a felnőttek-gyerekek közös időtöltését úgy megszervezni, hogy az valóban közösségi és ünnepélyes esemény – és élmény legyen. A „köszöntő-fa” ötlete, az ünnepelt gyerek korától függetlenül, segíthet áthidalni ezt a bökkenőt, ráadásul pár napig még gyönyörködni is lehet a végeredményben.

00_szulinapi papirfa

Anna kartonból készült fájának az ötletét teszteltük, melynek részletes leírása itt található. Két nagyobb, az ünnepelt gyerek magasságánál egy kicsivel nagyobb méretű kartonlap szükséges hozzá – mi egy egykori csomagolóanyag kartonlapjait használtuk hozzá. Ezeket kell egy fa ágait, sziluettjét mintázva, nagyjából egyforma méretűre kivágni, majd a két elemet egymásba illeszteni.

[caption id="attachment_6034" align="alignnone" width="600"]Forrás: theimaginationtree Forrás: theimaginationtree[/caption]

Ezek kívül szükség lesz még:

* némi ragasztóra

* ollókra

* sok színes papírra, újságra

* filctollakra

valamint mindenféle olyan dekorációs anyagra, amely az adott korú gyerekek számára jól, biztonságosan kezelhető:

* pl. matricák, papírlyukasztó, formakiszúró, csillámfesték, fonal, tollak, stb.

02_szulinapi papirfa

A közös ünneplés részeként pedig, a fa felállítása után, elkezdődhet a köszöntőfa feldíszítése: mindenki korának, kedvének, hangulatának, kézügyességének megfelelően vághat, ragaszthat, firkálhat, aggathat rá díszeket az ágakra, törzsre.

01_szulinapi papirfa

A meghívott családok mindegyike kapott egy-egy nagyobb papírkorongot is, amelynek egyik oldalára az ünnepeltnek címzett jókívánságaikat írhatták fel, a másik oldalra pedig gyerekrajz kerülhetett. Ezt később kilyukasztottuk, és felaggattuk a fára.

04_szulinapi papirfa

Csak megerősíteni tudjuk Anna tapasztalatait: a gyerek méretű köszöntőfa díszítése remekül összekovácsolja a kis, ünneplő kompániát, jókedvű, zsizsegős hangulatot teremt, a közös munka pozitívan kanalizálja a gyerekek energiáit – a végeredmény pedig pontosan fogja tükrözni a résztvevők igyekezetét, lelkesedését, tehetségét, együttműködését.

A köszöntőfa szabadtéri ünneplésnél éppúgy jó móka lehet, mint belső térben – mi lakásban állítottuk, utána pedig hetekig nem volt szabad eltüntetni, a 3. életévét betöltő ünnepelt annyira ragaszkodott hozzá, utólag is.

Ha valami hasonló élményt szeretnétek, a legközelebbi szülinapon feltétlenül próbáljátok ki!

 

További ötletek szülinapi mókákhoz, ünnepléshez:

Szülinapi mini papírfa, jókívánságokkal

Szülinapot ünneplő, közös csoportjátékok

Egészséges szülinapi torta, néhány hozzávalóból

Egyszerű, de hatásos tortadíszítési ötletek

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr638803588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása