ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Időtetrisz ötletgyár: Miért ne dobd ki a lyukas harisnyát? 5+1 tippünk is van rá

2014. június 06. - időtetrisz

Értéktelen dolgokra, felesleges próbálkozásokra szokás mondani, hogy annyit sem ér mint egy lyukas harisnya. Egy ideje nem mondjuk – mert nem igaz. Lyukas harisnyával, fél pár zoknival legalább 6 dolgot lehet kezdeni. Időtetrisz ötletgyár következik, lyukas harisnya újratöltve témában.

01_talpas harisnya recycling pantallo

 

1.Vágd le!

A legkézenfekvőbb és leglátványosabb javítás, főleg ha az a bizonyos lyuk a térd-, talp- vagy lábujjas részt érinti: az átalakítás. A levágás akkor is működik, ha a harisnyát kinőtte a gazdája. A megoldás tehát: harisnyából térdig vagy bokáig érő leggings. Egyszerűen vágjuk le a hibás részt.

Bár most talán nem a legaktuálisabb, de lábszármelegítőt is gyárthatunk ilyen módon.

harisnya leggins sk kinott

 

 

2. Használd jelmezhez!

Tavaly Húsvétkor Nyuszi-jelmez gyanánt papírhengerre applikált gyerekharisnyákkal mókáztunk, ilyenkor az sem baj, ha lyukas, vagy levágott harisnyát használunk: a talpát amúgy is a papírhengerbe kell beledugni. Ötperces nyuszijelmez, bármilyen otthoni spontán ökörködéshez, nemcsak Húsvétra:

15 nyuszijelmez

 

 

3. Hasítsd csíkokra!

Fél pár zokniból ajánlottuk, de rugalmasabb anyagú harisnyából is kiválóan működik: ha kellően keskeny csíkokra vágjuk fel, egy marék hajgumit kapunk. Nem ragad bele a hajba, mint a befőttes gumi, de – az alapanyag rugalmasságától függően – kellően megfogja a copfot.

DSC03029_resize

 

 

4. Vágj bele lyukat!

Az űrhajós sapkát lehet szeretni vagy utálni, de télen nincs ennél praktikusabb dolog: sapka és sál egyben. Rugalmasabb, vastagabb, netán valami szép dekormintás felnőttharisnyából minimális átalakítással készíthetünk ilyet, leírás itt.

profil_sapka_harisnyabol

 

5. Alakítsd játékruhává!

Fél pár zoknira javasoltuk gyógymódként, de harisnyaszárakból is hasonlóan nagyszerű ruhákat lehet alkotni plüssállatoknak, játékbabáknak, egyszerű lyukasztásra van csak szükség, a megfelelő testrészek számára.

IMGP4375

 

5+1. Új tipp: Formáld meg!

Plusz tippünk: csinálj belőle talpas harisnyát, avagy pantallót! Az eljárás a leggingshez hasonló. Ez a kiinduló állapot gondolom minden gyerekes szülő számára ismerős – ebben a példányban itt több generáció kemény munkája van benne:

 

03_talpas harisnya recycling pantallo

 

A beteg, gyógyíthatatlan részeket a sarok és a lábujjak körvonalait követve kanyarítsuk le.

 

04_talpas harisnya recycling pantallo

 

Így rövid úton egy talpas harisnyához, avagy pantallóhoz jutunk, aminek néha nagyobb haszna lehet, mint egy talp nélküli leggingsnek.

 

05_talpas harisnya recycling pantallo

 

Szóval: kuka helyett ollót a harisnyáknak!

Jó alkotást.

 

Ti még mire használjátok a fél pár zoknit, lukas harisnyát?

Írjátok le, gyűjtjük!

Köszönjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr358803646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tengelice 2016.10.17. 22:10:18

Szia!
A vékony harisnya nálunk Húsvétra készülve szokott jól jönni a tojásfestéskor: szép levelet (pl. Petrezselyem) ráteszek a tojásra, belecsavarom a harisnyába, és vöröshagymahéjjas vízben megfőzöm, majd egy éjjelt áztatom. Szépen, egyszerűen kész is a locsolóváró.
A fél zoknik pedig kézre húzva por rongynak is használhatók.
Remélem tudtam segíteni!
Nóra
süti beállítások módosítása