ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyerekkel Budapesten#5: a Gyerek Sziget

2014. június 14. - időtetrisz

Harmadik éve járunk ki a Gyerek Szigetre és végre eljutottunk oda, hogy csupa élvezet: tudjuk, mire számíthatunk, megbeszéljük, hogy  miért is megyünk ki, mára klassz időtöltés lett. Szeretünk valamit összerakni, mondjuk alkotni vagy legalábbis kísérletezni, és mivel ott sok ilyen lehetőség van, éltünk vele. Beszámoló következik, de azért annyi röviden előre is mondanék, hogy mindenképp érdemes kimenni.

  diobelhajo

Érdemes a helyén kezelni a dolgot: ez egy ingyenes gigarendezvény gyerekeknek, tehát készüljünk fel, hogy tömeg van reggeltől estig. Akkor is, ha óriási a tér – a Hajógyári Sziget területén tartják a bulit, sok a gyerek, sok a szülő, olykor sorban állás vagy várakozás hátráltatja a kicsiket. Ha ezt mind megemésztjük előre, beszélünk róla, viszünk infókarkötőt is – bár ott adnak név-matricát minden gyerekre –, akkor jöhet a kaland. A békásmegyeri, szentendrei HÉV, a bicikliút mind épp a Filatori-gáthoz visz, érdemes így menni, majd besétálni a K-hídon a szigetre. A csúszdapark körül lett idén felállítva  a sok sátor, miközben a játszótér továbbra is látogatható. És akkor néhány dolog, amit kipróbáltunk és jó szívvel ajánljuk.

 

Kapocs a Gyermekekért

Mire jó a dió héja? Gyönyörű, kis pólyásbabát és a kishajót készített a lányom néhány perc alatt. A hölgy nagyon kedves volt, miközben készültek az apróságok, kiderült, hogy táboraik is vannak.

diobelbaba

diobelhajo

 

 

United Way Placc

Itt szépséges kavicsokat festettünk, de tenyérlenyomatot is lehetett, és állt egy fa is, amire a lenyomatokkal rákerült a Mi leszek, ha nagy leszek. Ugyanitt volt egy könyvolvasósarok és közben könyvgyűjtés is folyt, az utolsó hétvégén még kint lesznek, ha van megunt könyvetek, amit örömmel leadnátok vagy cserélnétek, hozzátok bátran.

 festettkavics

PomBear

A gyerekek imádják a chipset, én meg keresem az alternatívákat, vannak is méregdrága verziók, néha élünk vele, néha meg beadom a derekam és van otthon chips. Naná, hogy a PomBeart ismeri a lányom, tehát menni kellett a sátorba is (és osztogatják is folyamatosan a chipset, tessék erre készülni). És akkor jött az öröm az ürömben: a placcukon lehet krumplinyomdázni, fákkal kapcsolatos rajzos feladatokat megoldani, terméseket felismerni és pénztárcát készíteni chips-es zacskóból (még nem fel használt papírból persze). Még egy klasszság: a TerraCycle-val együttműködve visszagyűjtik a zacskókat, érdemes elvinni, mert két darabért kis zseblámpát adnak mostanában.

 

penztarca

nyomda

Színes falu

A címét utólag nem sikerült kinyomozni, de egy csodaszép, talán kínai bábelőadást láttunk.

 

2014-06-07 16.55.15

babszinhaz

Multipont

Itt egy filcbaglyot készítettünk (főleg én, mert nagyon szöszmötölős volt), félkész állapotában hoztuk el. Ennél sokkal szebb, elnézést a béna fotóért...

bagoly

 

Double Decker

Ez a busz nem jár, de bele lehet mászni. Az is nagy móka.

 2014-06-07 17.56.46

 

Persze ezeken kívül is tonnányi szórakozási lehetőség van, még néhány mozgásos dolgot próbáltunk ki, pl. ez a labirintus-szerűt:

 

2014-06-07 17.10.11

Megnéztük az artista-részleget, a ninja-képzőt, az ugrálóvárakat és ennyi fért bele 3 órába, de reggeltől estig is remekül el lehet ott szórakozni.

Hosszabb utakra többnyire kajával indulunk, mert ki tudja, mi vár ránk, néhány bevált recept az Időtetriszről:

Banános keksz

Egy egész doboz finomság

Citromos halfasírt

 

Ti voltatok már kint?

Mit ajánlanátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr668803654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása