ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék a semmiből: 3 ötlet a habtapi második életéhez

2014. július 03. - időtetrisz

Anno olyan sok rosszat olvastam a habtapinak nevezett, darabokból összeilleszthető játszószőnyegről (szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok), hogy inkább nem vettünk. Végül egy garnitúra mégiscsak beköltözött a lakásba, ha jól emlékszem, örököltük valakitől. Játszószőnyegnek soha nem használtuk, inkább a gyerekszoba parkettaszegélyének hiányosságait igyekeztem palástolni a vidám színű tapival, mostanában meg csak ide-oda pakolgattam. Valamelyik nap a kisfiam és a kis barátnője előszedték, rakosgatták, aztán csak-csak elkezdtünk vele játszani. 3 móka jutott eszünkbe, megosztom veletek, és persze, persze: izgatottan várom az újabb ötleteket.

DSC_0320

Kirakóféle

A feladat nagyon egyszerű. Kiszedjük a számokat, jól összekeverjük őket, aztán ráküldjük a gyerekeket, hogy rakják össze. Logikai játéknak, számtanulós mókának is totálisan kielégítő. Nálunk egy lassan 7, és egy lassan 3 éves játszott. Tapasztalatból mondom, hogy a nagyobb is legalább annyira élvezte, mint a kicsi. Mást és mást tanulnak belőle, azt hiszem.

DSC_0318

DSC_0300

DSC_0303

Ugróiskola

A számos tapiból készülhet ugróiskola is. Ez alkalommal nem a hagyományos ugróiskolát csináltuk meg (játszottunk már úgy is), mert a gyerekek most egy másik formát szerettek volna összehozni. Ebben is az a jó, hogy kisebb és nagyobb is talál benne mókalehetőséget. A kicsi például egyáltalán nem hajlandó figyelembe venni, hogy itt kérem komoly játékszabályok vannak, ő egyszerűen élvezi, hogy végigugrálhat egymás után a számokon. És ez így van rendjén, nem igaz?

DSC_0315-001

Találd meg! Gyorsan!

Na, ez már elsősorban a nagyobbaknak (iskola előtt álló gyerekek) szól. Bár nem mintha a 3 éves fiam nem csinálta volna maximális lelkesedéssel. A feladat: egyik gyerek, vagy a jelen lévő szülő mond egy számot, a játékosoknak pedig a lehető leggyorsabb iramban meg kell találni és el kell foglalni. Az nyer, aki előbb foglalja be. A szülők készüljenek: ennek a játéknak szinte kötelező eleme az élénk gyerekzsivaj.

DSC_0328

DSC_0329

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire várom az ötleteiteket! Addig is: jó habtapizást!

idotetrisz2puszedli

További játék a semmiből ötleteket itt találsz! Képre katt!

Depositphotos_5321259_L-435x435

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr328803676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása