ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Nyár-naptár: rajzoljunk és vezessünk vakációs naptárt

2014. július 23. - időtetrisz

Lassan el is érkezünk a szünidő félidejéhez, de talán még nem késő elkezdeni a nyár-naptár vezetését. Nálunk 2 okból lett ilyen naptár: szemléltetőanyagként és dokumentációs eszközként. Vagyis egyfelől válaszként a gyerekek idő telése-múlása körüli kérdéseire (Ma milyen nap van? Mikor jönnek a vendégek? Hány nap múlva utazunk haza? és a többi ezer), másfelől pedig egyfajta emléklapként, hogy később is fel lehessen eleveníteni, mivel is telt el a nyár. Azóta esténként vagy reggelente külön programpont kiszínezni, berajzolni vagy ragasztani egy-egy emlékezetes nap kockáját.

DSC04507_resize

Vannak persze a lapozható, éves falinaptárak, amelyekből akár a gyerekeknek is lehet saját példánya, de ez: más. Együtt vonalaztuk, ragasztottuk, és csak a nyári hónapokat öleli fel.

05_nyari naptar

A kitöltéshez színes ceruzák, filctollak, a lakásban fellelhető összes kisméretű matrica, dekortapasz, színes ragasztócsík szóba jöhet, az alap pedig egy hónaphoz egy sima A4-es lap volt. Mivel ebben a hónapban nem utazunk, falra ragasztottuk, de nyilván el lehet készíteni a hordozható, összecsukható változatot is.

DSC04509_resize

Külön látványos a hosszabb időszakok jelzése.

DSC04510_resize

És időnként nagy kihívás, ha a kis kockába rajzolni kell valamit a napról.

Máskor meg egyszerűen semmit sem rajzolunk, mert vannak olyan napok is.

Mindent összevetve: kevés szöveg, sok kép, forma, szín – ez volt az sorvezetőnk.

01_nyari naptar

És miközben lassan eltelik július,

w

készülünk az augusztusra.

_

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr558803698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

animama 2014.07.24. 20:41:57

Nagyon tetszik a Naptár! Megcsináljuk! Köszönöm az ötletet.

mimimo 2014.07.26. 19:11:10

Örülünk, Anikó :)
süti beállítások módosítása