ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Környezetbarát(abb) fogkefe, sheavajas balzsam, babaszappan elérhető áron

2014. augusztus 19. - időtetrisz

A bőrbarát ápolók beszerése; a környezetbarát termékek keresgélése: remek lenne, ha különösebb idő ráfordítása nélkül is ölünkbe hullanának, lehetőleg olcsón, de a tapasztalat az, hogy ezeket fel kell kutatni, újra és újra megnézni az összetételt és nem mellesleg vadászni, hol elérhető jó áron. Most 3 termék következik, mindegyik viszonylag olcsó és ajánlható: cserélhető fejű fogkefe, sheavajas balzsam és finom kis babaszappan, a beszerzőhelyek pedig a Müller, a DM és a net (illetve a Mammutban egy bolt).

 szappanbalzsamfogkefe

A fogkefénél viszonylag értelmetlen, hogy nyelestől kell mindig kidobálni (kivéve, ha valaki elektromosat használ persze), nem is csoda, hogy elkészültek azok a darabok, amelyeknél csak a fejet kell kidobni elhasználódás után. Ez a fajta elég olcsó, 370 Ft és két pótfej tartozik hozzá, tehát ennyiből majdnem az éves mennyiség megvan. Található még egy-kétféle a Müllerben, ez a Medium verzió. Müller persze nincs túl sok az országban, ez igaz, reménykedjünk, hogy hamarosan a nagy drogérialáncok is hasonló áron kínálják a hasonló darabokat.

 

 sensident

Sensident cserélhető fejű fogkefe a Müllerből

 

Alverde sheavajas babaszappan

Az Alverde termékek nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat, szintetikus tartósítószereket és főként növényi eredetű alapanyagokból állnak -- ez a DM saját márkája, naturkozmetikumokhoz mérten eszméletlen olcsó. Ez a szappan nemrég jelent meg (a Hol a legolcsóbb?-listánkban még nem is szerepel) és bár tartalmaz aggályos alapanyagokat is (parfume, sodium palmate pl.) , még http://www.thisiscolossal.com/2014/08/color-coded-food-and-flowers-photographed-by-emily-blincoe/gy is szimpatikusabb a nagy átlagnál. Talán már az is haladás, ha inkább ilyet használ valaki magára és akár gyerekekre is, mintsem  órákig rajtunk maradó illatú és bőrünkre ragadó, lemoshatatlan érzést adó tusfürdőket -- nem szükséges semmiféle zöld érdeklődés ahhoz, hogy ezt furcsállja az ember. Szóval, egyszer érdemes kipróbálni, hogy hogyan reagál rá a bőrünk, összesen 300 Ft-ot kockáztatunk. Az összetevőket megtaláljátok ezen az oldalon. Ja, és könnyedén folyékony szappanná lehet alakítani, így.

 

alverde-baby-seife-

Alverda babaszappan a DM-ből

 

Olívia Natural: sheavajas ligetszépe balzsam

A természetes kozmetikumcsalád egyik újdonsága ez a balzsam. Néhány szappant és dezodort próbáltam már náluk, elég jó áron érhetőek el a termékek (reméljük, igy is marad) és az a helyzet, hogy a csomagolásért is odavagyok, na. Ezt a balzsamot a kapolcsi vásáron ajánlották, a súlyos hőségben nem is nagyon reméltem, hogy a kissé nehéznek tűnő krém jól fog esni, de mégis: pillanatok alatt beszívódott és a már ismert sheavaj olajjal keverve-hatás nem maradt el: puha, finom lett a bekent bőrrész.  Azóta használom: arcra főleg este, csak óvatosan, mert nehéz, de máshol száraz bőrre bármikor, mélyen hidratáló hatású. Nyilván otthon is ki lehet keverni, de ezt meglátásom szerint olcsóbb megvenni így, mert ha nincs otthon az összes alapanyag, akkor egyenként beszerezve elég drága móka lesz a vége. Na meg az arányok eltalálása sem egyszerű. 1800 Ft az 50 g-os tégely. A Mamutban biztosan van bolt vagy online megrendelhető.

ligetszepe_5-1000x1000

 Ligetszépe balzsam az Olivia Naturaltól

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr948803726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella Vinkler 2014.08.19. 22:05:27

Ilyen cserélhető fejű fogkefe van a DM-ben is a saját márkás Dontodent családban. Én ott szoktam venni. Az ára sem lehet sokkal több, mert akkor nem venném meg. Nagyon szeretem, mert mi minden hónap elsején kidobjuk a fogkeféinket, így ez éri meg a legjobban. :)
süti beállítások módosítása