ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Korhű ruhák papírbabákon - ingyenesen letölthető és fizetős verziókban

2014. szeptember 15. - időtetrisz

Kislányom meg van őrülve  a ruhákért: hosszasan vizsgálja a különböző királyi öltözékek rétegeit a képeken; vagy éppen a cipődivat mókás túlkapásait a XVII. századi festményeken. A Gödöllői kastélyban tett látogatásunk után hónapokig tombolt a Sisi őrület. Milyen ruhái, ékszerei vannak, a tornaruhája hogyan néz ki, és hogyan fésülték a haját. Keresgéltem, és nem hittem el, hogy nem lehet korhű öltöztető babát beszerezni. Aztán folytatódott a vadászat, letölthető görög ruhák után kajtattam, és jöttek sorra a különböző stílusok.

És lehetett. A fenti könyvet megrendeltem, és valóban benne vannak Sisi ruhái, rövidke leírásokkal. Öltöztetőbabaként soha nem használtuk végül, mert kislányom olyan nagy becsben tartja, hogy nem szabad szétvágni a füzetet. Ahogy elnézem azonban, a figura tervezése hagy némi kívánni valót maga után, azaz nincs pontosan kitalálva, hogy a fej résznél hogyan lehet kivágni a túlontúl elkeskenyedő részeket.

A következő nagy találatom az volt, amikor elkezdtünk az ókori görög kultúrával foglalkozni.

No ebből tökéletes sorozatot találtam, nagyszerűen működik, hitelesnek tűnnek a ruhák is, készítőjük hosszas kutakodás után tervezi az egyes darabokat. A görög baba és a ruhák INNEN tölthetők le.

Aztán elkezdtem még nézelődni az oldalon, és leesett az állam: firenzei fehérnemű- és  esküvői  divat az 1870-es évekből; viktoriánus ruhák, középkori öltözetek, de még a hetvenes évek hippi bő szárú farmerjaiból is van egy sorozat. Sokszor fekete - fehér, azaz színezhető, illetve színes változatban. EZEN A LINKEN érdemes tehát vadászni.

[caption id="attachment_7411" align="aligncenter" width="600"] Letölthető történelmi kosztümök papírbabákkal[/caption]

 

A harmadik elérhető találatom az ügyben, a Móra kiadó kiadványa, a 3290 forintért kapható Rajzolj történelmi kosztümöket!  című füzet sablonokkal, mintás papírokkal, öltöztethető babákkal. Némi rajzos magyarázószöveg is van az alap ruhatípusokhoz, a stílusokra talán rá lehet érezni a segítségével, de ha nem,  a klassz mintás lapok vagdosása és az öltöztetés önmagában jó móka.

További tuti tippekre vevő vagyok!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr938803762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása