ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

2+1 társasjáték házilag

2014. szeptember 18. - időtetrisz

Az utóbbi hetekben a kisfiam elkezdett lelkesen számolni. Mindent megszámol, még a bolhapiacon vásárolt "Kocog és kidob" néven futó klasszikust is elő kell venni szinte napi rendszerességgel, hogy egy rövidített egykörös verziót lejátsszunk. Láthatóan a dobókocka villanyozza fel, ezért van az, hogy a 3. szülinapjára vásárolt dobókocka nélküli társast egy perc után el kell csomagolnom.

Ezek a játékok elég drágák, 3-4 ezer forint alatt nem nagyon lehet megúszni, kivéve, ha használtan vesszük. Szóval ebben az esetben nagyon megéri egy-két házi társast legyártani. A gyereknek (meg szerintem nekünk is) nagy öröm a saját magunk által készített játékkal játszani, arról nem beszélve, hogy totálisan személyesre lehet venni a dolgot, amitől még inkább szerethető. A legegyszerűbb variáció is tuti siker, mert a gyerkőcök számra ebben az időszakban tökéletesen kielégítő a dobókockával dobni, lépni, egy-két feladatot megoldani (és persze nyerni).

Ha beírjuk a "diy board game" szavakat a keresőbe, elég sok találatot kidob, vannak egészen különlegesek is. Én most 2 játékot választottam, a harmadikat egyik olvasónk küldte, nagy szeretettel mutatjuk be az általa készített családi társast.

1. Az elsőre a klasszikus BINGO játékszabályai érvényesek. Nem kell rajzolni csak nyomtatni, esetleg lamináltatni, mert úgy nehezebben használódik el. Játék közben a különböző fák leveleivel is meg lehet ismerkedni:

 

[caption id="attachment_7441" align="aligncenter" width="450"]FALL leaves BINGO_general Forrás: Depectively Educational blog[/caption]

 

 

2. Ez nem nyomtatós, magunknak kell elkészíteni, de pont ez benne a szép. Személyes ajándékokat, kártyákat lehet hozzá kapcsolni. Ez csak egy példa ami alapján mindenki elkészítheti a saját, személyre szabott verzióját.

[caption id="attachment_7442" align="aligncenter" width="480"]6a00d83451d02f69e2015390a19125970b Forrás: One Crafty Mumma! blog[/caption]

3. Ezt a játékot egyik olvasónk, a Bútormesék c. blog szerzője küldte, és most nagy szeretettel meg is mutatjuk. Ez egy igazi családi társasjáték, minden eleme, még a bábuk is (készülhet kavicsból, dugóból) a család tagjait szimbolizálják. Szeressétek, csináljátok meg!
_DSC5224kicsi (1)

_DSC5222kicsi

 

Van saját készítésű társasod? Ha van kedved megmutatni, küldj róla képet, leírást, és mi közzétesszük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr208803766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása