ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ikea-hack: szódabikarbóna-tároló palackból

2014. szeptember 26. - időtetrisz

A szódabikarbónáról már többször zengtünk ódákat: a legjobb általános súrolószer, nem durva fehérítő, dezodor-alapanyag stb. Nagy kiszerelésben a legjobb beszerezni, két kg anyaghoz viszont nagy tároló is kell. A nagy dobozba  sajnos  könnyen belekerülhet egy kis víz vagy pára,amitől becsomósodik, akár annyira, hogy már nem lehet használni. Szóval kisméretű, könnyen beszerezhető adagolót kerestem  és végre megvan.

 szódabikarbóna adagolása

 

Ezt a palackot már megénekelte mimimo is, a minimalista bento box-posztnál, hogy milyen jó kis palack és ráadásul alkalma élelmiszer tárolására is jelenlegi ismeretek szerint. Eredetileg utazáshoz tisztálkodószerek tárolására tervezték, egyébként hasznos is, ha folyékony szappant, sampont, tusfürdőt vinne kicsi méretű dobozban magával az ember és remekül is zár a doboz, tehát kifejezetten ajánlható.

Épp ezért mindig van itthon néhány darab és ilyen egyszerűen lett szódabikarbóna-tároló a kis flakonból: a kezembe került, kipróbáltam és jól működik: pont annyira pici adagokat szór, amennyi egy kis sikáláshoz kell, ha pedig sokkal több kell, le lehet csavarni a flakon fejét és akkor csak úgy dől belőle a por állagú súroló. Arra szuper ez a kis tároló, hogy a lakáson belül a kellő helyeken is legyen egy tároló, ne kelljen mindig rohangálni érte, pl. a konyhában és a fürdőben praktikus, ha van egy-egy doboz. Arra viszont tényleg nagyon kell vigyázni, h nem menjen bele víz, mert akkor semmi nem fog kijönni a dobozból.

IMGP5250-001

 

Ugyanígy tárolható benne a nátrium-perkarbonát nevű csodálatos fehéritő illetve a mosószóda is, bár az nem nagyon kell a lakás többi pontján (vagy azt is lehet másra használni, mint mosára?). Ha utazáshoz vinnénk magunkkal ilyen mini adag tisztítókat, ahhoz is szuperek.

Szóval, UPPTÄCKA Műanyag palack , 4 db 295 Ft

upptackaTi használjátok ezeket a flakonokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr858803782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillag Dóra 2014.09.26. 09:53:58

Hali! Én nemrég vettem 1 kg mosószódát és a leírás szerint ez amolyan multifunkciós tisztítószer, mivel lúg, így fertőtlenít és remekül tisztít, mivel pro állagú, súrol is, viszont meleg vízben könnyen oldódik. Én eddig csak felmostam vele, szép tiszta lett minden felület: padló, csempe.. A mannaszappan-on vettem, akit érdekel, ott olvassa el, mi mindenre jó.. azt hiszem ezt a szódabikarbonát is ki fogom próbálni! Bár eddig én a fürdőszobát ecettel tisztítottam, szuperül lehoz mindent. Még az odaszáradt szappanmaradékot is ;) még az érdekelne, hogy ismersz-e valamilyen jó tisztítót por ellen? Köszi

Csillag Dóra 2014.09.26. 09:55:18

Ja és 750 ft volt a mosószappan. Olcsóbb, mint a boltiak!! Ahogy így kiművelem magam a vegyszermentesebb életmód témában, kezdek rájönni, hogy ez a pénztárcának is jót tesz!

sugarcandy 2014.09.26. 12:28:53

Kedves Dóra, köszönjük, megnézzük: a felmosás megvan, hogy fertőtlenitene, arról még nem hallottam, de elolvasom mindenképp. 750 Ft-os mosószappan? A 10 dkg-os? Ezt most nem teljesen értem, mert az iszonyú drágának számit, de lehet, hogy nagy kiszerelésről van szó. Mi sokat foglalkozunk azzal is, hogy mit hol érdemes megvenni, itt egy lista: http://idotetrisz.cafeblog.hu/2014/03/05/hol-a-legolcsobb-2-resz/
süti beállítások módosítása