ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kedves szülőm, unatkozom! #3 őszi játékgyűjtemény (letölthető, alkotós)

2014. október 24. - időtetrisz

Éljen a szünet! A sok szabadidővel együtt a foglalkoztatás igénye is megnő, ehhez ajánlom a mai gyűjtést: sokféle őszi témájú játék, alkotási lehetőség és erdei sétához is akad játék (sok szerencsét a mókusok megtalálásához!).

 

hazelterry

Színező 

Néha úgy tűnik, nem lehet eleget beszerezni, rajzolni, mindig jól jön néhány új forrás. Itt elég sokat és sokfélét lehet találni.

 

 happy_fall_colouring_pages_preschool_fall_coloring_pages_

 

Scavenger hunt

Mi sétakártyának hivjuk, angolszász nyelvterületeken már biztosan komoly hagyománnyal bír ez a játék: lista a lehetséges látnivalókról és a feladat a keresés és kipipálás a listán. Nagyon hosszan játszható, csoda egy játék. Ezt az erdőset itt tudjátok letölteni.

 

woodlandhuntcardsbyBNutecollage

 

Még egy őszi játék, ugyanebben a témában, szintén gyönyörű grafikával. Letölthető itt.

 

kokoskids

 

Levelek sablonnal

Nem baj, ha nincs kézügyessége valakinek, mert az mindig fejleszthető (kicsiknek és nagyoknak egyaránt), pl. ilyen kész sablonokat átrajzolva, kivágva tetszés szerint színezhetők, festhetők a levelek és végül szépen fellógathatók. Sablonok itt.

 

classicplay

 

Koronák

Hű, ezek egyszerűen tündériek és 3-4 éves kortól bármelyik gyerek rajzolgathatja a sajátját. A posztban többféle tipp akad a koronák elkészítéséhez, nem csak állatos, részletek itt.

 

handmadecharlotte_headband-2-forest-friends

 

Levélfestés

Ebben az  a nagyszerű, hogy bármilyen korú gyermek nekiláthat: a kivágott levélformákon az "erezet" le van ragasztva és a többi, szabadon hagyott részt tudják bárhogy festeni, majd amikor kész, a ragasztócsíkot leszedve feltárul a festetlen rész. Különösen ajánlható azoknak a gyerekeknek, akik úgy érzik, nem elég ügyesek: a technika biztos, a végeredmény mindenképp gyönyörű! Részletek itt.

 

notimeforflashcards_easy-leaf-craft-for-kids-

Levél formájú tálak agyagból

Ez lesz az a móka, ami igényel némi odafigyelést és kézügyességet, a poszt szerzője negyedikeseknek ajánlja, némi szülői segítséggel talán ifjabbakkal is nekiláthatunk. Az edények fazekas agyaból készülnek, részleteket itt találtok.

 

leafbowls

 

Levélfestés

Itt is, ott is felüti a fejét ennek a festett leveles sorozatnak valamelyik fotója, de nem volt nyoma, hogy készült, ki készítette. Csak meglett: Hazel Terry nevű, az albumait elnézegetve sokoldalú képzőművész festett levelei ezek. Érdemes megnézni a dolgait, itt találjátok a Flickr-oldalát, ez pedig a weboldala.

hazelterry

 

Ti hogy szórakoztok az őszi szünetben?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr668803808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása