ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Sk ajándék: illusztrált antológia testvértől testvérnek

2014. december 19. - időtetrisz

A versválogatásokat nagyon lehet szeretni, ha jó az összeállítás, ez az ajándék épp erről szól: kiszolgálni valaki mániáját, ízlését és összeszedni a témában a legjobb verseket és illusztrálni. Lányommal egy ilyen járgányos antológiát adtunk közösen 3 éves kisfiam születésnapjára: közösen válogattunk, leírtam és a lányom mindegyik vershez rajzolt. Személyes ajándék egy füzet árából.

negyeshatos_

 

Talán a legjobb az egészben, hogy bármikor bárkihez alakítható és kicsi nagynak, nagy kicsinek, kicsi kicsinek és nagy nagynak is fogja tudni adni. Némi időt igényel a keresgélés és a leírás, de - legalábbis számomra - feltöltődés volt kicsit megállni és előszedni a szebbik kézírásomat és gyerekverseket írni egy tiszta füzetbe, közben lehetetlen másra koncentrálni, gondolni, szóval maga a készítés csupa öröm volt (no meg kicsit riasztó felfedezés, hogy mennyire elszoktam a kézzel írástól, sajnálatos módon).

Ezt a rajz füzetet egy papírboltban szereztük kb. 1000 Ft-ért: azért választottuk ezt a fajtát, mert elég vastag benne a papír és a tapintása is elég jó. A fiam járgánymániája miatt járgányos verseket kerestünk, ha kéri valaki, akkor szívesen belinkelem ide az összes verset, ha pont járgányosakra lenne szükség valahol.

sk_konyv

 

Kissé életlenül ez itt Nemes-Nagy Ágnes: Piros autó c. verse.

 

pirosauto

 

Egyik örök kedvenc Weöres Sándor: Haragosi c. verse, külön imádnivaló a retyerutya megjelenítése.

 

haragosi

 

Az idei két legnagyobb sikert aratott vers és dal egyike  Erdős Virág: Négyeshatos c. verse. A kedvenc rajzom egyébként, azt hiszem, azt próbálta ábrázolni a lányom, ahogy a Moszkva tértől a Móriczig U-alakú az út.

 

negyeshatos_

 

És a másik, nálunk csúcsra járatott vers és dal a Rutkai Bori: Sárkány-járgánya, persze elfogult vagyok a lányom rajzaival szemben, de egyszerűen elbűvöl, hogy mennyire helyeseket rajzolt a testvérének.

 

sarkanyjargany

 

Ti milyen válogatást készítenétek?

Sok-sok további ajándéktippet itt találtok az Időtetriszen.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr248803872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borosne Vajda Agnes 2015.12.22. 11:25:02

kandi, ez mennyire szuper!!! :)
süti beállítások módosítása