ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Tartós, könnyen összeszedhető konfetti dekorgumiból

2014. december 30. - időtetrisz

Incifinici papírkonfetti helyett relatív gyorsan készíthetünk tartós konfettit dekorgumiból, csak egy (vagy több) formavágó és (maradék) dekorgumik szükségesek az újrahasználható konfettihez.

06

Úgy kezdődött, hogy drága nővéremtől kaptunk ilyen cuki hópelyheket (dekorgumiból, sablonnal készültek). Üvegre sima vízzel feltapad, került is pár a konyhaablakra:

 01

 

illetve szoba ajtajára is:

 02

 

Sajnos kb. egy nap után leesnek, de kis vízzel egy napig megint bírják (valakinek van tuti tippje, hogy maradnak ott ragasztó nélkül?).

Némelyik formában benne ragadtak kis darabok, karikák, persze végül szétszóródtak illetve a lányom is örömmel dobálta ide-oda és akkor jött az ötlet, hogy miért ne lehetne itthon konfettit dobálni.

04

Az egész pici lyukasztó, amivel a csillagos csomagolás is készült, sajnos nem bírta a dekorgumit, bele sem fért, maradt a nagyobbik forma.

05

 

Lehet csillámporos dekorgumit is venni, ami csillámlik is rendesen, csak annyi hátránya van, hogy folyamatosan potyog is le mindenfelé a sok csillám.

11

Ezek a csillagok kb. tízforintosnyi méretűek, egy bébiételes üvegnyit 10 perc alatt sikerült kivágni, kb. 3 lapnyi csillag, nagyjából 300 Ft körül jöhet ki az ára.

07

Kipróbáltuk azt is, hogy milyen az összeszedés: pillanatok alatt megvan, egyetlen vicc és egyben megfigyelős fizikai kísérlet-jellegű: a szedés közben a szőnyegbe dörzsölt kezünk elektrosztatikus töltődésétől igen viccesen kezdtek mozogni a kis csillagok, mintha egy láthatatlan kéz vitte volna folyamatosan előlem a darabok, akkora lett a taszító erő.

10

 

Gyerekbuliban talán hálásan fogadják az összeszedhető konfettit, az összeszedésnél pl. aki a legtöbbet gyűjti, megkaphatja a buli legnagyobb trombitáját. Ebbe a szilveszteri ajándékszettbe is jól jöhet (lencse, jókívánságok, konfetti).

08

 

 

Korábi dekorgumis játékaink:

furdojatek

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr908803894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása