ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Almacsipsz egyszerűen

2015. március 30. - időtetrisz

Nálunk nagyon megy: akármilyen mennyiséget el tudunk tüntetni, főleg a lányom és én ropogtatjuk boldogan az almacsipszet, egyetlen gond van vele: nevetségesen drága a bolti, egy-másfél maroknyi 150-300 Ft között mozog, ez a mennyiség kb. egy almából jön ki. Kipróbáltuk a házi verziót és isteni, most még pont kapható olcsón alma a spájzoláshoz.

kesz

 

Kicsit kell vele dolgozni, ez tény: a szeletelés eltart egy darabig, a szeletek vastagsága a legfontosabb, egy almából kb. 12-15 szelet jön ki. Ha megvan, szórjuk meg finoman a szeleteket fahéjjal és mehet a sütőbe, ha több tálcán sülnek a szeletek, akkor légkeveréssel érdemes.

szeleteles

90-100 fokon 1 óráig lehet sütni, 50 percig az egyik oldal, 10 percig a másik oldal. Nem baj, ha kicsit puhának tűnik a kivételkor, mire kihűl, ropogós lesz.

sul

Tárolás: szigorúan jól zárható dobozban, mert magába szívja a levegő nedvességét, és 1-2 nap alatt visszapuhul.
kesz
Az almacsutkát nem kell kidobni, mert lehet belőle almaecet (a magok miatt kicsit kesernyés lesz, de ettől pikáns);  csirkébe lehet tömködni, és szuperül ízesíti sütés közben; avokádó, mangó, banán mellé téve gyorsítja az érést; virágcserépbe, ládába szúrva gyorsítja a kihajtást meg a virágzást pl. hibiszkusznál, de biztos másnál is
Köszönet a receptért és a gyártásért gyermekeim apjának.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr748803970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása