ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kipróbáltuk, bejött: Manna krémdezodor

2015. április 23. - időtetrisz

Abszolút hiszek a natúrkozmetikumokban, sőt nemcsak hiszek, de időnként magam is próbálkozom ezt-azt kikeverni, inkább több, mint kevesebb sikerrel. Egy dolgot azonban még soha nem próbáltam, és nem azért, mert nem lett volna itthon alapanyag vagy kedv. Egyszerűen nem hittem el, hogy működhet a szódabikarbóna és sheavaj alapú házilag kikeverhető krémdezodor. (Itt a blogon egyébként sugarcandy készített ilyet korábban, de még ez sem győzött meg arról, hogy kikutyuljam.)

DSC_0369-001

Pár hete történt, hogy kaptam egy ilyen típusú Manna krémdezodort. Úgy gondoltam, na, akkor itt az ideje, hogy leteszteljek egy, a házinál professzionálisabb, több alapanyagos verziót. Bevallom, virágos illatával rögtön megfogott, olyan természetesen friss, miközben nem akar dominálni, nem esik túlzásba (ilang-ilang és geránium, a 2 kedvencem).

A cucc lényege, hogy nem az izzadást szünteti meg, vagyis a bőrt nem akadályozza meg a méregtelenítésben, hanem a kellemetlen szagokat igyekszik nullára redukálni. Jómagam a szürke átlagba tartozom izzadásban, bár stresszhelyzetben azért izmoznia kell a dezodornak. A krémdezodor alapja a sheavaj, ami szobahőmérsékleten elég jól kenhető, így  használhatóság szempontjából tökéletes a termék. Ha marad egy kicsi a kezünkön, simán el lehet kenni máshová is, mert eredeti funkcióján felül: ez tényleg ápolja is a bőrt.

DSC_0374

Egy átlagos napon simán elvagyok vele, izgulósabb napokon többször kell használnom, cserébe viszont biztos lehetek benne, hogy csak természetes anyagok kerülnek a bőrömre, még a hónaljamon is. A kiszerelés 50 ml, talán egy egész nyárra is elég lehet, bár ezt még tesztelni kell.

Az összetevőket feltüntetik a dobozon is és a honlapon is. Akinek nem megy olyan jól a latin, az kap magyar nyelvű tájékoztatót is: ennek nagyon örültem, mert a cégek nem igazán szokták e tekintetben megerőltetni magukat.

Azért ide is bemásolom

ÖSSZETEVŐK: sheavaj, kukorica keményítő, szódabikarbóna, szűz kókuszolaj, geránium illóolaj, kámforolaj, ylang-ylang illóolaj, benzyl benzoate*, eugenol* , farnesol* , linalool*, geraniol* , citronellol*

*Az illóolaj természetes összetevője

Engem meggyőzött.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr518803968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása