ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A pólófonal kincs#1 - a pom-pom

2015. június 16. - időtetrisz

A szanált póló mint alapanyag előkerült már néhányszor az időtetriszen: készült belőle szatyor, nyaklánc, fül kistáskához, utóbbi kettő pólófonalból készült. Most pom-pomot készítettünk, mindössze egy olló és néhány perc szükséges hozzá.

pompom

Egy kicsit már foltos póló pont jó alapanyag, lényeg, hogy pamut legyen, mert annak a rugalmassága a legjobb a pólófonalhoz (a bordás anyag nem annyira ideális). A póló ujjából vagy a szélesebb részéből is készülhet a pom-pom.

 

polofonal_01

 

A legvágott darabokat kicsit megrángatva egyébként klassz kis hajgumikat is kapunk - persze nem olyan erősek, mint az erre a célre gyártott darabok, de ha a gyermek hajlamos elhagyni a hajgumijait, akkor ez egy low-budget megoldás (harisnyából is nagyon jól működik, erről korábban mimimo írt).

 

polofonal_02

 

A kész karikákat középen összefogva már majdnem kész is a pom-pom, csak a vágás marad. És hogy mire jó, azon kívül hogy tök jól tud kinézni? Hajgumira dísz, kicsit bolondos jelvény, kulcstartó, táska cipzárjára erősíthető dísz, papucs orrán pamutbojt, célbadobáshoz dobnvaló és kánikulában vízibomba, erről már írtunk korábban (persze nagyon fontos előre tisztázni a gyerekekkel, hogy nem erőből, hanem óvatosan dobáljuk).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr958803990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása