ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Zabliszt házilag, olcsón, gyorsan

2015. július 07. - időtetrisz

Egyre több receptnél tapasztalom, hogy zabliszt az egyik összetevő. Nem kapható mindenhol (meg ha kapható is, úgy is vasárnap sikerül eszmélni, hogy elfogyott), viszonylag drága is, adta magát a dolog, hogy valamilyen módon érdemes lenne itthon előállítani. Saját malom híján maradt immár egyik legjobb barátom, a robotgép darálójának kipróbálása. Csúcsminőség talán nem lesz, de használható.

zabpehely_zabliszt_02

Mimimoval konzultálva arra jutottunk, hogy a botmixerekkel sokszor pakkban árult S-késes vágóval is simán el lehet készíteni, nekünk ez a Philips robotgépünk van, a darálójával szemes kávét is, magokat is lehet őrölni és ebben készül a zabliszt is.

philips_daralo

A korábbi Hol a legolcsóbb?-listánkban szerepel, hogy az Aldiban jó áron kapható, nagyjából 200 Ft az fél kilós zabpehely, hát ennyibe kerül a zablisztünk is, meg az idő persze, amit ráfordítottunk.

zabpehely_zabliszt

És ugyanígy készülhet a rizsliszt, a mandulaliszt stb. Elég hasznos egy ilyen robotgép, turmixtól mindenfélék vágásáig nagyon meg tudja könnyíteni a dolgot, pl. a korábbi répatortás készülődés, a 20 perces reszelés most kb. 4-re rövidült, szóval bár nem nagyon olcsó, de a sima botmixer + S-késes vágó együttes árához képest meg alig drágább és tényleg sok mindent tud.

spajz

Korábbi receptek, amiben szerepelt zabliszt:

Akácvirágos palacsinta

06-akacvirag-palacsinta

Maradék nélkül: spagettiből palacsinta:

05-spagettibol-palacsinta

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1008804000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pettner Adrienn 2015.07.08. 12:36:15

Én is kávédarálóval szoktam "produkálni" zablisztet, ill. útifűmaghéj lisztet! :) Miért adjak dupla annyi pénzt érte, ha hasonló állagot el tudok érni így is?!

Pavelka Timi 2015.09.17. 14:39:06

Sziasztok! Én is maximálisan elégedett vagyok a pont ilyen robotgépemmel. Még szalámit is szeletelünk vele, arról nem is beszélve, hogy kétféle vastagság is választható. Már bennem is felmerült, hogy vajon lehet ilyen liszteket őrölni a csodagéppel ;-), de nem próbáltam. Köszönöm a tippet :-D És éppen a maradék spagetti ügyletből keveredtem ide... B-) Üdv Timi

sugarcandy 2015.09.18. 08:55:36

Szia Timi, de jó, nagyon örülök és külön köszi, hogy le is írtad.

Márta-Zsófia Pápai 2015.09.29. 09:44:47

A zabpehely fél kilója 200ft kb, én soha nem láttam még 200ft körül kilóját, ha igen írjátok le légyszi a pontos márkát, helyet.(igaz ugyanakkora a tasak, mint egy kilós liszté vagy cukoré, de ebben levegő is bőven van a pehelység miatt:) persze még így is jobb, mint a kb 700-800 kilóáras bolti zabpehelyliszt, és én csak a bioboltos árat tudom, DM ben Sparban ennél is drágább.

sugarcandy 2015.09.29. 12:40:27

Igen, tényleg annyi, bocsánat, már javítom is, köszönöm a fontos észrevételt!

Juli Szabo 2015.10.16. 10:59:16

en a sima poharas turmixgeppel (lidl sajatmarkas silvercrest, imadom) keszitek zablisztet. ha palacsintahoz kell, nem is daralom meg elore, a zabpelyhet es a zabpalacsinta osszes hozzavalojat beteszem a turmixba es jo erosen megturmixolom.
süti beállítások módosítása