ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Tökdekorálás faragás, vágás nélkül

2015. október 19. - időtetrisz

Visszavonhatatlanul itt az ősz, vele a finom és egyben jól díszíthető tökök is elérhetők, no meg a közelgő Halloween-bulik is alakulnak. A következő ötleteket azért találtam kifejezetten klassznak, mert nem a vágáson alapulnak (kivéve egyet, de ott is megoldható máshogy) és emiatt is közösen készíthetőek a gyerekekkel. Dekorálásra fel!

tokdekor_kollazs

Természetes a természetessel, gyönyörűség, tündéri és kedves ötlet a Fireflies and Mudpies oldaláról. Oké, némi ragasztó kelleni fog, ennyiben kevésbé natúr a dolog.

firefliesandmudpie_nocarve

 

Hasonló stílusú mécsest már ajánlottunk korábban, remekül passzolhat hozzá a múmia-tök. Zizegős szemet hobbiboltban érdemes keresni. Ötlet az A Little Bit of This and That oldaláról.

mummy-pumpkin-no-carve-idea_zpsm89zgofx

 

A dekortapasz rendszeresen kihúz minket a csávából, amikor valami látványos megoldás kellene, naná, hogy a tököt is jól lehet vele dekorálni, ötlet a Good Housekeeping oldaláról.

washitape

 

Rajzszögek és semmi más - itt most arany- és ezüst színben, de biztos jól néz ki színesekkel is, ötlet a Buzzfeed gyűjtéséből.

diy-no-carve-pumpkin-designs-ideas-for-halloween-decorations-591x591

 

És végre el is jutottunk a kedvencemig, ez a baglyos tök egyszerűen lenyűgöz - a képen láthatón akad néhány vágás és belsejét is kivájták, alternatívaként azt tudom elképzelni, hogy a vágások helyét filccel rárajzoljuk és kész. Ötlet a Better Homes & Gardens oldaláról.

baglyos

 

A táblafesték számos esetben jóbarát, a tökfestésnél is (igaz, kicsit talán drága móka ez a festék egy nem tartós dekorhoz). Esetleg temperával is érdemes próbálkozni, ha megszárad, arra is fog a kréta (vigyázat, a tempera lejön vízzel, nem árt lakkozni, ha kültéri dekornak készül. Ötlet a Real Simple oldalról.

chalk1_gal

 

És végül a legegyszerűbben készülő: madzag, pókok, ennyi - ötlet innen.

pokhalos

További ötleket Halloween témában itt találtok, kajától lámpásig mindenfélét:

halloween_skdekor

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr838804024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása