ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

4 rajzos játék a semmiből - vendégposzt by Barbi

2016. március 16. - időtetrisz

Olyan rajzos mókák következnek Barbitól, a vendégposzt írójától, amik TÉNYLEG könnyen elérhető eszközöket igényelnek, olyanokat, amik otthon is, a nagyinál is, még a munkahelyen is megtalálhatók, ha úgy jönne ki a lépés, hogy ott kellene valamiféle csendes foglalkozás kitalálni. 

ceruzahegyes   

Fogadjátok szeretettel Barbi posztját és ha kipróbáljátok, nagyon örülünk a visszajelzésnek!

Amikor március közepén teljesen váratlanul kitör a tél, és az embernek semmi kedve kimozdulni, tök jó, ha van ötlet, hogy mit lehetne otthon csinálni. Nekem 2 bajom szokott lenni a „filléres” és az „otthon megtalálható anyagokból” összedobott „teljesen egyszerű” szórakoztató időtöltésekkel. Az egyik, hogy nálam sosincs otthon semmi, legalábbis dekupázsragasztó, dekorgumi, gyöngy, szalag, akrilfesték és ilyesmik biztosan nem képezik az alapkészlet részét. A másik, hogy akárhogy is van, sose sikerül úgy, ahogy kéne, mert nem vagyok kézügyes. 

Ezért 4 olyan játékot/matatós elfoglaltságot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amihez tényleg nem kell semmi, illetve aminek nem kell sehogy se sikerülnie, mert tulajdonképpen firkákról van szó,  viszont szuper féle-egy-két órákat el lehet velük szórakozni. Plusz szerintem tuti, hogy egy csomó készséget fejlesztenek is sutyiban. A ceruzahegyezékre mi tavaly jöttünk rá ( gondolom, hogy más is kitalálta), a többi meg úgy ránk ragadt,  vagy másból jött

1. Kiegészítős

Ezt úgy szoktuk játszani, hogy valaki előrajzol egy-két random vonalat ( két példányban, vagy ahányan játszunk), és ki kell egészíteni valami értelmes dologgá. Nagyon jó az is, ha hasonlítanak, és az is, ha teljesen különbözőek. Eszközigény:papírmaradék, írószerszám.

kiegeszitos

x

 

 

2. Ceruzahegyezékből ez és az

A szabályos, színes cikkcakkból bármi lehet, mi ezeket csináltuk ma. Eszközigény: maradék papír, ceruzahegyezet, minimális ragasztó, ceruzák. Mi most körbevágtuk őket, így később lehet velük valamilyen történtet is elmesélni, átrendezgetni őket egy nagyobb papíron, vagy hasonlók.

ceruzahegyes

 

3. Csukott szemmel rajzolás

Nem igényel kommentárt, talán csak annyit, hogy egy kettő nagyon el van találvaJ Ki is lehetne még színezni, és még klasszabb lenne, de ehhez ma már nem volt kedv. Eszközigény: papírmaradék és írószerszám.

csukottszemmel

4. Összerakós

Az elharmadolt papíron mindig más rajzolja a fejet, a törzset és a lábakat. Vicces tud lenniJ. Eszközigény: papírmaradék és írószerszámhajtogatos

Jó mulatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr118804078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása