ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Praktikus kellék a konyhában: a szilikonlapát

2016. április 13. - időtetrisz

Jó lenne minél kevesebb tárgyat felhalmozni, ez hol jobban, hol kevésbé jól alakul - a konyhai kütyük terén egy-egy eszköz viszont hosszútávon komoly segítséget nyújthat, ilyen a szilikonlapát is, ami a maradék nélküliséget is erősen támogatja, másfelől a használatával egy szinte üres edényt kapunk, amit könnyű elmosni. Rengeteg helyen kapható manapság.

szilikonlapát_praktik

Régóta szemeztem a szilikonlapátokkal, főleg, mióta Márk Szonja a Makifood főzés nélküli édességekről szóló tanfolyamán külön ajánlotta és élőben is láthattuk, mennyire praktikus holmi. (Juteszembe, mindenképp látogassátok meg Szonja cukrászdáját, az Édesemet, a Millenáris mellett található és hát mennyei minden, a non plus ultra, hogy gabonatej is volt a kávémba... ) Szóval amikor egy profi ajánl egy kütyüt, ami nem kerül egy vagyonba, az nekem mindig megfontolandó dolog. Végül Maja barátnőm megoldotta a dolgot, mert a fenti képen is látható imádnivaló Múminos szettet hozta ajándékba. 

Most a formát Ökoanyu 10 perces kuglófjának sütésére használtam, a recept a könyvében elérhető, bár talán ha szépen kérjük, megosztja velünk az oldalán is. Könnyen, gyorsan kikeverős a tésztája, olyannyira, hogy még a 4.5 éves fiam is vidáman beszállt a buliba:

kutyul

szilikonlapát_kuglóf

 

És akkor a lényeg, mire is jó ez a lapát. Az edény falára ragadt tésztát viszonylag hosszú kapirgálással lehet pl. kanállal leszedni, biztos van, akinek ez is simán megy, kézre áll, megszokta, stb. 

szilikonlapát_tészta

A szilikonlapát feje annyira vékony és viszonylag erős, simán leszedi még a ragacsos tésztát is, pillanatok alatt, ilyen lesz:

szilikonlapát_üresedény

Ezt már mosogatni is alig kell, egy laza öblítés után mehet a gépbe is, de kézzel mosogatva sem lesz nehéz dolgunk.

Párszáz forintért már lehet kapni ilyen kütyüt, sokat sütők figyelmébe különösen ajánlom. A mézpumpa és az almakiszúró után ez is jóbarátunk lesz!

 Időtetrisz az Instagramon is:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr348804092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása