ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Vigyázzunk a Földre! // Környezetbarát holmik - 1. rész

2016. április 18. - időtetrisz

Sokszor, sokféleképpen téma az Időtetriszen környezetvédelem:  játékok házilag;  környezetkímélő tisztasági szerek; újrahasznosított tárgyak stb. A közelgő Föld napja alkalmából most egy sorozat következik, amiben olyan elérhető termékek szerepelnek, amik hangsúlyosan környezetbarátak valamilyen szempontból. Minden vásárlás egy voks valami mellett s bár néha nem könnyű ezt a láncolatot végiggondolni s tudatosan dönteni minden alkalommal, minden kis lépés előre viheti a dolgot!

kornyezetbarat_ajanlp

A szlovén Equa kulacs tervezésekor az volt a határozott elképzelés, hogy minél kevesebb eldobhat műanyag palackot használjanak az emberek. Praktikus, esztétikus darabok, a műanyag kulacsok kivétel nélkül BPA-mentesek, valamint kapható üvegkulacs is - ez utóbbi nem annyira nehéz, mint azt gondolnánk, mert könnyített üvegből van. További infó a kulacsokról itt elérhető.

myequa

 

A sheavaj sokszor előkerült már itt a blogon többféle receptben is, igazán hasznos, mert visszazsírozza és selymessé teszi a bőrt, gyorsítja a sebgyógyulást, gyulladáscsökkentő és bőrvédő hatású. Ajánlottunk már házi dezodorba, popsikrémbe, szilárd testápolóba is. További info a NaturaLisa finomítatlan ghánai sheavajáról itt elérhető.  (Latex allergia esetén kérjük ki bőrgyógyászunk véleményét a használat előtt.)

sheavaj_naturalisa

 
A Mesekavics varázslatos lényei a Pandala-szigetek lakói, színes, különleges állatok. A mágneses játékok alapanyaga a kavics, tehát újrahasznosított az alapanyag s persze benne van az állatok iránti érdeklődés, szeretet hangsúlya is. Az alkotó, Parádi Orsi könyvében számos csináld magad-ötletet is találunk, kapható szett is, amiben minden alapanyag, kellék egyben megvan, hogy saját kavicslényeket készítsünk, s már ékszerek is elérhetőek, mint pl. ezek a csodaszép papagáj-kitűzők. A Pandala-szigetek/Mesekavics oldala itt található.
 
Mesekavics_kituzo
 
 
Ökoanyu harmadik könyve jelent környezetvédelmi témában, ezúttal a konyhába kalauzol minket s hívja fel az otthani lehetőségekre a figyelmet, természetesen ott is a környezettudatosságot ajánlja s hirdeti nem szélsőségesen, hanem élhetően. Mind a könyveiben, mind a blogján, magazinokban, műsorokban, előadásokon sokat tanulhatunk tőle, érdemes őt követni, ha egy hajszálnyit is érdekel a környezetvédelem, a tudatosság.
 
okoanyu_borito
 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr248804094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása