ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Vigyázzunk a Földre! // Környezetbarát holmik - 3. rész

2016. május 04. - időtetrisz

Sorozatunk harmadik része következik, amiben valamilyen szempontból környezetbarát holmikat mutatunk be. Minden vásárlás egy szavazat valami mellett, jó lenne tudatosan dönteni minden alkalommal, minden kis lépés fontos és előremutató lehet.

kornyezetbaratholmik_3

Kekszet sütni közösen szuper program, ma már egészséges alapanyagokból összeállított keveréket is be tudunk szerezni. Kettő az egyben: nemcsak 100%-ban természetes alapanyagokból készült nyírfacukros kekszport kapunk Alex a keksznél, hanem ráadásul a  csomagolását felhasználva egyben egy egészségtudatos társasjáték részesei is lehetünk.  Alex birodalma itt elérhető.

 
alexakeksz 
 
 
 
 
A Makk műhely szappana egy 100%-ban természetes növényi anyagokat tartalmazó natúr babaszappan, nemez bevonattal, a természetbe visszajutva 100%-ban lebomló alkotórészekből áll (a gyapjú lebomlik). A nemezbevonat használat után szivacsként és játékként is használható még, tehát ez is hosszútávú befektetés. A Makk műhely itt elérhető.
 
makkmuhely_nemezszappan
 
 
 
Nagyszerű, hogy ma már környezetvédelemmel kapcsolatos mesekönyvet is beszerezhetünk, ha szerenénk, hogy erről minél több szó essen otthon, ilyen könyv A kerekerdő meséi is. A kalandok között megtalálható a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés, és a természet adta kincsek megóvása, megismerése is. További infó itt található.
kerekerdomesei
 
 
 
A Te rajzolsz, én varrok-projektet talán már be sem kell mutatni: gyerekrajzokat keltenek életre, textilhaverokként, azaz álmokat váltanak valóra. Újabb ötletük a babaruhák újrahasznosítása, kedves ölelgetős alvókát készítenek kinőtt babaruhából. Így aztán a szülők kedvenc babaruhája ölelős kisbarátként létezhet a baba körül. A TRÉV itt elérhető.
 
terajzolszenvarrok
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr188804090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása