ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kipróbáltuk: Alex a keksz - kekszek és kekszpor cukormentesen

Kekszek könnyen, gyorsan, kész keverékből

2016. augusztus 29. - időtetrisz

Örök dillemma, mikor és mennyi rágcsát adjunk, adhatunk a gyerekeknek, így ha valamilyen nasi adalékanyag- és cukormentes, finom is egyben, valamint az ára sincs az egekben, mindig nagy öröm. Az Alex a keksz termékei között kész kekszeket és összekevert száraz alapanyagokat is találunk, utóbbiból a vaníliásat próbáltuk ki.

20160701_115505.jpg

Az Alex a keksz kekszporának lényege, hogy a száraz alapanyagok megfelelő mennyiségben előre összekeverve és porciózva kaphatók - mennyire hálás dolog ez, megkímél minket a spontán sütés alapanyaghiányos vidámságaitól. Hozzáadni tojást és vajat szükséges, megfelelő mennyiségben. A csomagoláson és az oldalon is részletes útmutatót találunk:

 

sutheted-gyerek.png 

Pár perc alatt kész is az összegyúrt tészta, indulhat a szaggatás. Azért is jó, hogy ennyire egyszerűen megy a dolog, mert a türelmetlen kicsiket is bevonhatjuk, pikk-pakk kész a tészta és ez a fajta nem is maszatol.

03.jpg

A szaggatásban sok gyerek szeret segíteni, bevallom, engem is tud lelkesíteni,ahogy látványosan kikerülnek a formák a masszából.

04.jpg

10 perc sütés után kész is az omlós keksz.

05.jpg
Egy kis házi eperszörppel is isteni volt - könnyű, omlós, az a fajta keksz, amiből egy is elég pl. kávé vagy tea mellé a felnőtteknek is. Ez a vaníliás alapanyag tönkölybúza fehérlisztet, teljes kiőrlésű zablisztet, nyírfacukrot, szódabikarbónát és fűszereket tartalmaz. Jó hír, hogy kapható paleo-verzió is.

20160701_115505.jpg

És itt még nem ér véget a dolog, a játék csomagolásán belül egy játékhoz találunk részletet - a darab másolható vagy több zacskó keksz belsejéből kivágható. A játékon keresztül a táplálkozásról, alapanyagokról tanulnak sokat a gyerekek. A kivágható részek úgy készültek, hogy akárhányat össze tudjunk illeszteni, így a pálya bármekkora lehet, színezőként is használható - több gyereknél külön jó, hogy mindenki tud egyet/többet saját ízlése szerint színezni, dekorálni. Kevés tárgy/étel csomagolásáról mondható el, hogy szándékosan hasznosítható valamire a csomagolása, mindig nagyon örülök, ha a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszi valaki és próbál így tervezni.

06.jpg

Szülinapi, családi csomagok is kaphatók az Alex a keksz oldalán, klubtagság esetén jelentős kedvezmények és exkluzív ajánlatokkal is kedveskedik nekünk a gyártó - nekem az is sokat jelent, hogy egy magyar vállalkozás áll az Alex a keksz mögött.

Suliba, kirándulásra mindig jól jön, jó program a közös sütés és persze szabadon továbbvariálható aszalványokkal, magokkal bármelyik recept.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr708890848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása