ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Pandala az állatkertben

3 az egyben és még milyen 3! Mesekönyv, színező és foglalkoztató állatokról

2016. szeptember 15. - időtetrisz

A Mesekavics kitalált lényeiről, a képzeletbeli Pandala-szigetek lakóiról végre a meséket is olvashatjuk Parádi Orsi nemrég megjelent könyvében. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas lehet, ahogy a mesébe oltott ismeretterjesztés összekapcsolódik az újrahasznosítós alkotással és a manapság reneszánszát élő színezéssel is. borito.jpg

Kavicslények, hozzá interaktív játékhoz háttérelemként elkészült matricák, ékszerek, lénykészítő szettek, alkotókönyv, kis kitérő egy gyönyörű, felnőtteknek készült színezővel s most végre olvashatunk a Pandala-szigetek lakóiról is, akik elűnt kis pandalájuk keresésére indulnak. 

pandala.jpg

A sziget titkos és az emberi szám számára láthatatlan, mert a körülötte élő pöttyös bálnák közeledtünkre párafelhőt vonnak köré, így maradhat továbbra is érintetlen s marad Koan és Pötty, a tündéri pandalák élete veszélytelen. Igen színes kis baráti társaság veszi őket körül, szó szerint is, a trópusi szigeten színpompás bagoly és pink papgáj, Morcz úr, a kekec gyík és Tigriske, a színes hernyó a közvetlen lakótársak.

Az eltűnt pandalát keresve a fővárosi állatkertbe jutnak az állatok, a keresés során megismerkedünk számtalan állattal s persze a mese végén előkerül Pötty, a kis pandala is. A sziget történetét itt olvashatjátok

13940119_10155107493314502_1819819922_o.jpg

Barátság, összetartozás, segítségnyújtás azoknak, akik bajban vannak, egymás elfogadása, problémamegoldás, környezetvédelemmindez szépen a történetbe simulva, igazán könnyű őszinte örömmel olvasni, ajánlani. Időhiányos napjainkba előszeretettel illesztünk be 2in1, 3in1 dolgokat (hát arról már nem is beszélve, hogy hány dolgot próbálunk meg szimultán csinálni), így aztán ez a könyv is többszörösen vonzó, hogy nemcsak egy mesét, hanem hozzá szervesen, átgondoltan kapcsolódó tudásanyagot is kapunk egy, egyébként szívünkhöz oly közel álló helyről és lakóiról, az állatkertől.

A színező a non plus ultra, egyrészt rá kellett jönnöm, hogy engem is teljesen kikapcsol, a lányom színezés után még bele is rajzolt kicsit. Szoktunk együtt színezni, olyasmi, ami közben remekül tudunk beszélgetni is, akár a könyvről vagy másról, tehát nemcsak a mesélés, hanem a színezés is összeköt. S persze még ott vannak az újrahasznosítós kreatív alkotásos ötletek, amikből egyet-egy esős, hideg délutánokon vagy szimplán unatkozós-bandázós napokon is remekül be lehet dobni. 

14375134_10155257747574502_1725753576_o.jpg

A lányom még bele is rajzolt, a jobb alsó sarokba egy másik oroszlán került:

13898414_10155107494314502_1225461815_o.jpg

Utazáshoz, nagyihoz, napközibe stb. simán tudják vinni a gyerekek. Árban is nagyon barátságos ahhoz mérten, hogy mennyi mindent kapunk egyszerre, hosszútávú hatása pedig nyilván megfizethetetlen, ha arra gondolunk, hogy akár ezzel a könyvvel is kezdődhet a környezet-, az állatvédelem felé fordulás a kicsiknél.

 

Tölts le egy oldalt pluszban!

 

Parádi Orsolya: Pandala az állatkertben

Kolibri Kiadó, 2016

2499 Ft / itt rendelhető

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr8711706747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása