ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Elég folyadékbevitel, ajakápolás mézzel, belső táplálás - bőrápolási praktikák ősszel

2016. szeptember 30. - időtetrisz

Akadt már néhány bőrápolási apróság a Időtetriszen, mint a világ legegyszerűbb arctonikja, a legegyszerűbb sminklemosó, dezodor házilag néhány összetevőből, folytatva ez a hagyományt most profi mutat rá 7 pontban a fontos teendőkre.lenmag.jpg 

Ott kezdődik, hogy igyunk eleget... És tényleg. Kifejezetten tetszik, hogy hasonló tippeket kapunk Bartha Csillától, a Colo Skin&Soul szakértőjőjétől, mint amiket ajánlottunk korábban itt az Időtetriszen: lehetőség szerint minél több temészetes szert alkalmazva. 

Hajlamosak vagyunk elhanyagolni az őszi bőrápolás jelentőségét, hiszen ilyenkor nem annyira szélsőséges az időjárás, mint nyáron és télen. Hidd el, az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy komolyabban foglalkozz a bőröddel.  Ilyenkor helyrehozhatod azokat a károkat, amiket a nyár okozott, és jó alkalom arra, hogy felkészítsd a télre is. Összeállítottuk számodra az őszi bőrápolás 7 aranyszabályát, amit érdemes betartani, ha azt akarod, hogy a bőröd sugárzóan szép legyen, és visszanyerje mind azt a rugalmasságot és vitalitást, amivel jó pár évet letagadhatsz. 

A nyár elmúltával, a nehezen megszerzett barnaság lassan lekopik, helyette marad a fakó, extra száraz, dehidratált bőr, mely szinte pergamen vékony lesz. Ilyenkor a ráncok is erősebben látszanak, sőt a pigment foltok is előkerülhetnek.

 Ha ezt tapasztalod, itt az ideje, hogy tegyél valami jót a bőrödért. Szóval induljon a regenerálás!

 1. Belső hidratálás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: Naponta minimum 8 pohár folyadékot kell meginnod ahhoz, hogy a sejtjeid belülről is hidratálódjanak. A tiszta víz – és nem a cukrozott üdítők – feltöltik a sejteket, ezen kívül segítenek hatékonyan kiválasztani a felhalmozott méreganyagokat. Ha kávét vagy alkoholt iszol, plusz egy-egy pohár vízzel többet kell innod.

viz.png

 

2. Belső táplálás

A vitaminokat és az zsírsavakat nem csak kívülről, de belülről is érdemes bevinni. A sok friss zöldség mellett antioxidánsban gazdag gyümölcsöt is fogyassz. Vitaminok közül javasoljuk az A, E, C vitamin plusz bevitelét, illetve az Omega-3 esszenciális zsírsavakban (pld. a lenmagolaj) gazdag hidegen sajtolt olajak fogyasztását.  Ezek együttesen nemcsak segítenek visszafordítani a nyári "sérüléseket", de erősítik is az immunrendszert.

 3. Kíméletes hámlasztás

Az első és legfontosabb lépés ilyenkor a bőr alapos megtisztítása.  Nem elegendő csak a lemosás és a tonikkal frissítés. Fontos, hogy az elhalt, kiszáradt, elszarusodott hámréteget gyengéden eltávolítsd. Akik ismerik már a Colo szakértői véleményét, azok tudják, hogy tilos az arcbőr mechanikai dörzsölése, mert így könnyen megsérül a kötőszövet, amitől a bőr megereszkedik. Használj természetes peelinget, ami gyümölcssavból vagy feketefűzfa kéregből készül. A természetes AHA savas készítmények nem irritálják a bőrt, kíméletesen hámlasztanak, sőt sejthártya szinten jelentősen hozzájárulnak a regenerálódáshoz. Eltüntetik a kisebb ráncokat, kisimítják a vonalakat. Testradírozásra javasoljuk a sós alapú radírokat. Arra figyelj, hogy minél kisebb szemcsés legyen, hogy ne „szántsa” fel a bőröd, csak finoman radírozza.

 

A további tippeket itt találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr2911752907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása