ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A kalandozó figyelem zabolázása munka közben hangokkal: 3 oldal segítségül

A hangok ereje: Noisly, A Soft Murmur, Calmsound

2016. október 20. - időtetrisz

Vannak azok a napok és munkák, amikor borzasztóan kellene, de nem megy annyira a koncentrálás, változó okok miatt, néha egy enyhe fejfájás is pont elég, hogy semmi se úgy menjen, ahogy jó esetben szokott. A kissé repetetív feladatok, de akár a kreatív munkák is, mint pl. a szövegírás is olyan dolgok, amikbe ha nem sikerül eléggé belemerülni, újra és újra könnyen kizökken az ember. Ehhez kifejezetten erős segítség ennek a 3 weboldalnak a szolgáltatása, ahol a természet hangjait vagy akár a fehér zajt tetszés szerinti kombinációban hallgathatjuk. Kettőnek appja is van.

ocean.jpg

Még gyerekkoromban hallottam arról, hogy a matekozáshoz nem árt klasszikus, de legalábbis instrumentális zenét hallgatni, mert segít fókuszálni. Sosem néztem utána, hogy is van ez, csak próbálgattam, nálam bevált. Majd elém került a Business Insider cikke erről a témáról, bár nem a matek, hanem általában a munka kapcsán, kiderült, hogy sokan és sokféleképp kutatják a témát. Persze elég bonyolult, semmi nem mindegy, az sem, hogy milyen zenét/hangokat hallgatunk,  kiragadnék egy részletet:

Researchers at Rensselaer Polytechnic Institute recently discovered that adding a natural element could boost moods and focus.

Sounds of nature can mask intelligible speech just as well as white noise while also enhancing cognitive functioning, optimizing the ability to concentrate, and increasing overall worker satisfaction, the researchers found. The mountain stream sound researchers used in their study also possessed enough randomness that it didn't distract test subjects.

Nos ez alapján bátran merem ajánlani a következő három oldalt, 2 app formájában is letölthető. Így aztán bárhogy is alakul a kedvünk, egy fülest használva madárcsicsergéstől a tenger hullámainak hangján át az eső finom és a vihar kevésbé finom hangjait is hallgathatjuk, kedvünkre való mixben.

Lehet így egy pillanat alatt egy kedves kis kávézóba kerülni vagy az ócián partján madárcsicsergést és szélfújást hallgatni, (Persze csak óvatosan és mértékkel, azért jó arra törekedni, hogy el is jussunk vízpartra, emberek közé stb.)

Adja magát, hogy gyerekeknek játékhoz háttérnek vagy konkrét szerepjátékhoz is használjuk.

Noisli

Széles választék, minimál design: vonatzakatolástól hullámok hangján át zajos kávézóig rengeteg hangot variálhatunk, a szépsége, hogy egyszerre is mehet mind, különböző hangerőn. Android és IOS app elérhető.➢ noisli

noisli.png

 

A Soft Murmur

Hasonlóképp, mint az előző oldalnál, sokféle, egyszerre hallgatható zaj, de van például zenélő hangtál vagy "klasszikus" fehér zaj is, tűzropogás, madácsicsergés, csupa jóság.  Egyelőre android app elérhető. ➢ A Soft Murmur

asoftmurmur.jpg

 

 Calmsound

Itt a többihez képest annyiban más a kínálat, hogy nem annyira zajok, mint inkább a természet hangjai egy-egy szélcsengő csilingelésével spékelve hallgathatóak. Calmsound

calmsound.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr5111751723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása