ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kipróbáltuk: illóolajok és aromaterápiás keverékek a NaturaMiától

2016. november 03. - sugarcandy

Szúnyogriasztó, folyékony szappan, sk dezodor, mosópor, fertőtlenítő és még egy rakás téma, ahol előkerült az illóolaj itt a blogon. Bevallom, egy fantasztikus levendulás kivételével mindig mindet a patikában kértem kimérve, ahol elmondták, hogy ez tök jó egy csomó mindenre, kivéve aromaterápiás használatra. Nem is nagyon értettem, miért lenne az fontos, a célnak megfeleltek, jó áron adták, biztosan tiszták voltak - ez így bőven elég volt a boldogsághoz. Egészen addig, amíg el nem kezdtem szagolgatni egy vásáron a NaturaMia olajait.

aromaterapiafiolak.jpg

A Pici Piacot körbejárva meg-megcsapott valami igazán finom illat, visszamentem, nézelődtem, kérdezgettem, beszélgettem Katával, a NaturaMia "anyukájával", aztán tavasszal vettem egy golyós, könnyen kenhető kullancsriasztót. Alapvetően minden vonz, ami nagyrészt természetes alapanyagokból indul ki és minél kevesebb az összetevő - bár ma már azt is tudom, hogy egy csomó kényelmi dologhoz kell a szintetikus cucc. lásd softshell és polár pulóverek (PET palackból is készülhetnek, fantasztikus). 

A kullancsriasztót egészen őszig használtuk, viszonylag sokszor járjuk a természetet és nagyon örültem, hogy az esetek 99%-ában működött.

Innen már könnyen jött a többi... A citromolaj illata egyszerűen lenyűgöz, pedig alapvetően nem rajongok a citrusok illatáért jobban, mint bármi másért és mégis, egyszerűen annyira tiszta és mélyen beszívva különösen jó érzést kelt, hogy most már konkrétan imádom. A Scent Poetry blog szerzőjétől, az illatesztéta Csengétől tanultam, hogy az illatok esetében nem tudunk hülyeséget mondani. Kicsit zavarban meséltem neki, hogy azokat az illatokat szeretem, amik "nem akadnak meg az orrom mélyén, mert valami fura bennük, azok a kedvencek, amiket a tüdő mélyéig belélegezve csupa jó érzést keltenek". A NaturaMia citromolaja volt az első, ami illóolajok közül ezt váltotta ki, de ez csak a kezdet volt, most már tudom, mert a Tiszta fény az a keverék, ami ennek egy fokozott hatását képes okozni. Kata leírása szerint "összetevői fényt hozó, felemelő, stresszoldó, megnyugtató, belső elcsendesedést segítő, szorongásoldó, elalvást segítő, antidepresszáns hatásúak", nos, az egész biztos, hogy rám megnyugtatólag hat, sőt, annyira örülök neki, hogy lelkesen mutatom a barátaimnak is, eddig mindenkinek tetszett, illatokra kifejezetten érzékenyeknek is.

tisztafeny.jpg

Az olajkeverékek mellett növényi hidrolátumok keverékeket (másnéven virágvizeket) is készít Kata, most már családilag használjuk a Csillagszemet, ami alapvetően akár a kezdődő kötőhártyagyulladást is képes leállítani, nálunk az allergiás tüneteket remekül csökkenti, viszkető szemekre csúcsszuper.

Az eléggé meglepett, mennyi mindenre lehet válasz az aromaterápia, mi most az immunerősítést próbáljuk ki épp, mivel nem olyan rég kezdtük, erről még nem sokat tudok mondani, azért annyit mégis, hogy az immunerősítő olajokat a gyerekekbe masszírozom, ami nekik is, nekem is kellemes szertartássá vált (jó, néha ez is nehezen megy, de mivel tabletták és cseppek esetében teljes megmakacsolásba ütköztem, kerestem újabb lehetőségeket.) A non plus ultra pedig a diffúzor felfedezése volt, ez egy profi szerkezet, amibe a megfelelő mennyiségű illóolajat és vizet adagolva illatosít és fejti ki az olajok aromaterápiás hatását. És hát színeket váltogatva világít, a gyerekeim kérik időnként, hogy kapcsoljam be, mert olyan jó nézegetni... Önmagában a finom illat is jó érzéseket vált ki, hát még a tudat, hogy ezt-azt nagyon jól lehet támogatni ezekkel a szerekkel... Megszerettük.

3olaj.jpg

Kata olajai botanikailag és biokémiailag bevizsgált illóolajok (HEBBD), nagy százalékban minősített bioolajok (talán mondani sem kell, de nem minden bio, amire ez rá van írva, ezért is fontos megnézni a minősítéseket), azt pedig külön értékelem nála, hogy igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy nem lehet mindent mindenkinek használni, nem véletlenül igényel komoly tanulást az, hogy valaki aromaterapeutává váljon. Ugyanakkor számos dolgot egészen piciknél is lehet használni, pl. alvásproblémákra, gombásodó popsira, sőt, a terhesség alatt is használható sok-sok csodaszer, striákra, gátmasszázshoz...

Messze nem olyan drága, mint amilyennek az elképzeli az ember, nem kell vagyonokat kifizetni egyik olajért sem, 5 ml bio citromolaj 1290 Ft és nézzétek meg, mennyi mindenre jó.

Kövessétek az oldalát, szinte mindig akad valami remek akció, a Zöld Hétfők is működnek nála.

 

Ha tetszett a poszt, kövesd a Facebookon is az Időtetriszt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr3811926803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása