ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Minimalista kihívás: szabadulj meg a felesleges cuccoktól 30 napon át!

Van 1, 2, 3, esetleg 465 felesleges tárgyad?

2017. január 02. - időtetrisz

Együtt könnyebb lesz belevágni, végigvinni ezt a minimalista játékot, a lényeg, hogy 30 napon át minden nap eggyel több tárgytól válunk meg, az első napon egytől, a másodikon kettőtől és így tovább. A vége 465, azaz négyszázhatvanöt darab. Nem kevés, de nem kizárt, hogy tényleg van ennyi felesleges cucc otthon/a garázsban/a pincében.

flea-market-714107_960_720.jpg

Ökoanyuval szinte egyszerre olvastuk ezt a cikket, meg is kérdezte, hogy belevágunk-e és bár eleinte kicsit tartottam attól, hogy is lehet ezt kivitelezni, most úgy gondolom, hogy ha nem is simán, de menni fog, végre lelkesen lehet belevágni a félpár zoknik, kicsit már resztli ruhák, játékok és mindenféle izék szelektálásába. A Marie Kondo-féle módszer is jól jöhet: az azonos típusú tárgyakat borítsuk a szoba közepére és hajrá!

A kihívás lényege, hogy egy hónap alatt szabaduljunk meg sok-sok tárgytól, amire már nincs szükség. A sima szabaduláson túlmutató projekt ez, hiszen kénytelenek vagyunk átgondolni, mire van szükség és mire nincs, a miért itt elég nagy hangsúlyt kaphat. Sosem hittem, hogy a tárgyak nem boldogítanak, az a helyzet, hogy engem igen, bár tény, nem mind és nem minden mennyiségben. Apró kavics az óceán partjáról, ahol végtelenül jól éreztem magam vagy a gyerekekkel közösen készített bigyó; zenélő doboz, amit még a nagyitól örököltem... Persze ezek magukban hordozzák a múltat és most aztán tényleg mindenhonnan az dől ránk, hogy a múltat szépen engedjük el, éljünk a mában és közben gondoljunk a jövőre is. Meg arra, hogy a túl sok tárgyat tárolni és/vagy takarítani sem éppen könnyű. Persze változó, kinek mi a sok, pont ez a lényeg, hogy saját magunk és azok számára teremtsünk megfelelő otthont, akikkel együtt élünk.

Akkor ahogy Barney Stinson mondaná: challenge accepted! Reméljük, a vehemenciája is átragad ránk, Rékával belevágunk és megpróbálunk 30 nap alatt fejenként 465 tárgytól megszabadulni és bízunk benne, hogy sokan csatlakoztok, szigor nincs, ha mindössze egy tárgytól szabadul meg valaki az első napon, az is valami. Mi igyekszünk mind a 465-öt összeszedni és a megfelelő helyre tenni, kiderül, hogy sikerül. Az Instán minsgame hashtaggel jelölik sokan a posztjaikat a kihívásban, mi is így teszünk, ott és az fb-n tudjátok majd követni, hogy haladunk. Létrehoztunk egy eseményt is, ahol egymással is meg tudjuk osztani, mi a helyzet.

 

Gyertek, vágjatok bele! 

 

☆   ☆   ☆   ☆   ☆   ☆   

Ha tetszett a poszt, kövesd a Facebookon is az Időtetriszt!

Megjelenés, hirdetés, játék ügyében kérlek írj az idotetrisz @ gmail pont com címre.

Follow my blog with Bloglovin

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr5812090355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.01.03. 19:13:18

Ezzel az az én bajom, hogy eben a hónapban kidobnak 20 valamit, és a megelégedettség miatt kövi hónapban beszereznek 30 at.

sugarcandy 2017.01.03. 20:42:14

@Mr Eggs: Kedves Mr Eggs, kik? :) Ők? Mi? A nők? A férfiak? Mindenki? A halmozásra hajlamosak? Az örök elégedetlenkedők?

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.01.04. 13:16:53

@sugarcandy: Általánosságban mondtam. Ki ne szeretné megjutalmazni magát mert valami jót tett?

időtetrisz 2017.01.06. 19:55:27

@Mr Eggs: A legnagyobb lelkesedéssel és jóindulattal vágtunk bele ebbe a kis projektbe. Én biztos nem fogok 20-at szerezni, de egyébként ha valaki akár szerez is, a felesleges tárgyak helyett hasznosat, akkor már megérte, szóval szerintem ez se nem ilyen egyszerű, se nem ennyire általánosítható. Köszi, hogy időt szántál arra, hogy leírd a véleményed.
süti beállítások módosítása