ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Családi csapatépítés gyakorlatiasan

2017. április 19. - sugarcandy

Szülőnek lenni folyamatos kihívást jelent, már csak azért is, mert ahogy nőnek a gyerekek, néhány havonta eléggé megváltozik a helyzet és egyelőre úgy tűnik, csak a változás állandó. Hajrá, anyukám, mondogatom sokszor bátorításképp magamnak, aztán megörülök, ha olyan segítség jön szembe, amiről nem is álmodtam.

buborekos-1024x821.png

Egyensúly, némi humorérzék, felkészülés, tudatosság, jelenben levés, háromnapi hideg élelem a táskában, időszakosan a dolgok elengedése és máris minden tök jól megy a gyerekekkel, főleg, ha minden úgy lesz, ahogy ők szeretnék - egyszerű kis recept a hétköznapokra, ugye? Talán ez mind kellene, közben meg egyre inkább úgy tűnik, hogy bár ezek egyesével és együtt is nagyon fontosak, valamilyen szemléletváltás egész gyorsan tud segíteni, főleg, ha családilag sikerült beleragadni valamilyen helyzetbe, ami ismétlődik és szeretnénk, ha máshogy alakulna legközelebb. Pl. kicsit lazábban indulna a reggel. Vagy este, amikor már mindenki kicsit fáradt, szépen, nyűglődés nélkül alakulna az elalvásig a vacsora, a fürdés stb. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de sokszor egy véletlen kibillenés alakítja újra helyzeteket, akár sokszorosan pozitív irányba. Ezekből tanulva keresem tudatosan azokat lehetőségeket, ahol nemcsak elméleti, hanem gyakorlati, különösebb faxni nélkül kipróbálható, alkalmazható segítséget nyújtanak.

Az együttműködés nem azonos a szófogadással, a büntetés nem azonos a következménnyel. A jól működő megoldások pedig nem velünk születnek, és nem is a kényszer alakítja őket, hanem a szándék, hogy jobban szeretném csinálni, és hogy tekintettel vagyok a gyerekemre is, és önmagamra is, miközben megoldást keresünk.
Közösen, mert azt szeretném, ha megtanulná maga is, hogy hatással van másokra és rá is hatnak a többiek. Az, hogy hogyan reagál ezekre a hatásokra, mutatja meg igazán, milyen ember válik belőle. Mások figyelembe vétele pedig együttműködéssel, közös megoldások keresésével válik jó gyakorlattá.
Ez az Értsünk szót filozófiája, és ennek gyakorlatáról lesz szó április 22-én is.

A most szombati Családi csapatépítés konferencia, az Értsünk szót! csapatának félnapos programjának fő témái az együttműködés és ennek megvalósítása, a testvérkapcsolatok, a párkapcsolatok, a konfliktuskezelés lesznek. Még gyerekfelügyeletet is tudnak biztosítani, ha épp erre lenne szükség - milyen jó érzés, hogy valaki erre is gondol, tudja, hogy erre érdemes figyelni és segítséget nyújtani. Április 22-én 9-15h között a Családi csapatépítés konferencián sokat tanulhatunk arról, hogyan lehet hatékony együttműködni, kifejezetten ovisok, kisiskolások és kamaszok szüleinek ajánlott. 

> Családi csapatépítés konferencia oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr2212435661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása