ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Lábápoló száraz talpakra: egyszerű, kevés összetevős recept

A krém, amit mindeni könnyedén el tud készíteni

2017. július 21. - sugarcandy

 A nyári meleget a bőrünk is megsínyli időnként, a szárazság lehet az egyik tünet. A talpaknál ez különösen kellemetlen, de van egyszerű kence erre is, amit te magad elkészíthetsz otthon, néhány összetevőből. Vendégposzt az Arctorna Mónival blog szerzőjétől

arctorna_monival_1.jpg

Száraz,égő, hámló talpakat talán mindenki megtapasztalt már élete során, az biztos, hogy nem kellemes sem az érzés, sem pedig a látvány. E tünetek kialakulásának okai lehet valamilyen bőrprobléma, például ekcéma vagy pikkelysömör, fertőzés, de lehet egyszerűen csak bőrszárazság.

Nyáron a nyitott lábbeli viselet, vagy a gyakori mezítlábaskodás miatt sokkal gyakrabban előfordulhatnak a fenti tünetek. A szabadon hagyott lábak könnyebben kiszáradnak és a fokozott izzadás vagy a közös mezítlábas helyek jó táptalaj lehet a baktériumok szaporodásához. Ezek megelőzésére vagy kezelésére többféle megoldás kínálkozik, de nagyon egyszerű és hatásos házi megoldások is léteznek. Én egy olyan otthon is könnyen elkészíthető lábkrém receptet osztok most meg veletek, ami nemcsak ápolja a lábakat, de frissíti és fertőtleníti is. Rendszeres használata a fertőzések megelőzésére, vagy némelyik problémák kezelésére is kiválóan alkalmas.

Lábápoló hozzávalók:

1/2 evőkanál méhviasz
1 evőkanál sheavaj
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál kakaóvaj
15 csepp teafaolaj
10-15 csepp illóolaj a kedvenc illatodból (opcionális)
15 csepp borsmenta illóolaj (A borsmenta frissíti és hűsíti a fáradt lábakat.)

 

Elkészítés:

Tedd a méhviaszt egy kifejezetten csak krémkészítéshez használt edénybe és gőz felett kezdd el olvasztani. Amikor félig megolvadt tedd hozzá a sheavajat, a kókuszolajat és a kakaóvajat is. Amikor minden folyékony vedd le a gőzről és keverd hozzá a maradék összetevőket. (Figyelj arra, hogy ne legyen forró a gőzről levett olajmix, amikor hozzá adod az illóolajokat.) Öntsd a kész masszát egy tárolóedénybe és tedd egy kis időre hűtőszekrénybe, amíg teljesen megszilárdul!

Ismerd meg arctorna jótékony hatását, a természetes ránctalanítást! Kövesd Móni blogját, a facebook-oldalát! A következő workshopja augusztusban lesz, a workshopon elsajátíthatod, hogyan tartsd karban az arcizmokat. Jelentkezz most, hogy ne maradj le!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr9212672211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása