ötletek, tippek egyszerűen

Gyerekrajzból játék: Te rajzolsz, én varrok!

Valóra váló gyerekálmok

2017. február 24. - időtetrisz

A gyerekrajzok már előkerültek néhányszor itt a blogon, készült belőle póló, hűtőmágnes, került a falra vagy párnára és kiderült az is, hogy van, ahol ékszerre is rá tudják varázsolni. Annyira jó dolgunk van, hogy néhány profi alkotó szívügyének tekinti, hogy megvarrja, életre keltse ezeket a rajzokat, ők a Te rajzolsz, én varrok csapata.

gepardka.jpg

Tovább

Te is a pandákkal vagy? 9 pandás cucc nem csak rajongóknak + támogató lehetőség

Pandás póló, pandás karóra, pandahaver, pandás bögre, pandás óra, pandás sapka, pandás lámpa, még pandás villanykapcsoló is akad!

Mitagadás, a panda cuki egy lény és hát lerajzolva sem lesz kevésbé imádnivaló, na. Infók az óriáspandáról + támogatási lehetőség + pandás cuccok egy helyen.

untitled_design_6.png

Tovább

Tematikus dizájnvásár sok-sok magyar tervezővel: Pici Piac

Szuper baba-, mama- és gyerekcuccok egy helyen

A Pici Piac különleges tematikus vásár: több mint 50 kiállító kicsiknek, szülőknek készült termékeit találod egy helyen, köztük rengeteg magyar nagyszerű tervezővel.

picipiac_feb4_1.png

Tovább

Matricázd át és használd újra avagy a tejfölös doboz új élete

Apróságok szortírozására, rendszerezésére remek kis fedeles tárolók

A majdnem kilós tejfölös vagy joghurtos doboz klassz tároló, viszonylag masszív, a felület sima, így aztán elég gyorsan ízlésünk szerint új külsővel otthonunkhoz passzinthatjuk sitty-sotty. A sok egyforma tároló egymás közelében pedig növeli azt az érzetünket, hogy tulajdonképp rend van. Az pedig micsoda öröm, ha könnyedén megtaláljuk pl. azokat alapanyagokat, amiket szépen ezekbe a dobozkákba szortíroztunk... 

tejfolosdoboz_tarolo.jpg

Tovább

El ne feledd! - emlékeztetős hűtőmágnesek ruhacsipeszből

Mire jó egy facsipesz?

A hűtő ajtaja amolyan üzenőfal vagy óriási képkeret a legtöbb háztartásban, cuki gyerekfotók, gyerekrajzok, távoli helyekről hozott hűtőmágnesek és olykor emlékeztetős sajtcetlik gyűjtőhelye. A vizuális emlékeztető igen hasznos lehet, főleg, ha rászokunk, hogy ide tegyük és itt keressük a határidős feladatokat.

kesz_csipeszmagnesek.jpg

Tovább

Álmaim rendrakása két kedves, mondhatni új barátnőmmel: Ellen + Marie

Avagy hogy vágj bele a pakolásba, ha egyáltalán nincs hozzá kedved

 Egészen belelendültünk a 30 napos szanálós projektbe, szépen növöget a hozzá létrehozott csoport is, egyrészt gyertek, abszolút lelkesítő együtt próbálkozni, másrészt már most másfelé is kanyarodik a dolog, helyeket is gyűjtük mindenféle tárgyaink leadásához. No, de a mai poszt azért keletkezett, hogy ha rögtön rendet is tennétek, de se kedvetek, se lelkierőtök nincs épp, akkor érdemes megnézni ezt a két videót! ellen-and-ellie-get-organized-with-marie-kondo-1200x630-2.jpg

(fotó: ellentube)

Tovább

Minimalista kihívás: szabadulj meg a felesleges cuccoktól 30 napon át!

Van 1, 2, 3, esetleg 465 felesleges tárgyad?

Együtt könnyebb lesz belevágni, végigvinni ezt a minimalista játékot, a lényeg, hogy 30 napon át minden nap eggyel több tárgytól válunk meg, az első napon egytől, a másodikon kettőtől és így tovább. A vége 465, azaz négyszázhatvanöt darab. Nem kevés, de nem kizárt, hogy tényleg van ennyi felesleges cucc otthon/a garázsban/a pincében.

flea-market-714107_960_720.jpg

Tovább

Szülőnek lenni jó!

70 válasz nem csak kezdő szülőknek

Jó és csodálatos. És nehéz, paradox módon a két sejt összeolvadása, a születés szinte egyik pillanatról a másikra történik, miközben maga a folyamat, a szülővé válás, érés nem egy ilyen megfogható, tettenérhető dolog (bár kétségkívül emlékezetes, amikor végre belénk hasít a tudat, hogy igen, most már szülők vagyunk). Az első gyerek előtt viszonylag kevés rutint tudunk szerezni és néha még az sem bevethető a saját gyerekünkkel kapcsolatban.

3322678_5.jpg

Tovább