ötletek, tippek egyszerűen

Nagyon tavaszi: ibolyás reteklevél-saláta

0001. december 05. - időtetrisz

Virágból nem csak szörpöt lehet készíteni, mutattunk már palacsintát korábban, most a nyers fogyasztás következik, pl. salátán.

Vannak hagyományozódó, érthetetlenül pazarló konyhai szokások, nálunk a blogon fel-felmerül a maradék nélküliség témája, előkerült már a kávézacc, az almahéj, az újhagyma szára, a vöröshagyma-héja is mint soha ki nem dobandó alapanyag, most a reteklevél kerül sorra: finom saláta-alapanyag (arról már már nem is beszélve, hogy sokan ebből is pesztót készítenek, a nem éppen olcsó bazsalikom filléres alternatívája, főleg filléres, ha a piacon elkérjük a rengeteg, korábban letépett levelet - itt találjátok Fűszeres Eszter receptjét). Szóval, a reteklevelet tartsuk meg és készülhet a saláta, alapanyagok:

reteklevél

ibolya

újhagyma

dió

vinaigratte (medvehagymás)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr868802214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.