ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A forgószék, az óriáskönyv és Karcsi nyúl esete - Gyerekkel Budapesten #6

2014. június 30. - időtetrisz

Budapesti felfedezőtúránk ezúttal a Ferenciek terénél kezdődött, ahol bekapcsoltuk a gyerekek forgószék kereső detektorát. Könnyítésként előzőleg megmutattuk a templom képét, hogy azon az oldalon keressék a székeket. Miután kipörögte magát a csapat, indulhattunk az óriáskönyv felé. Az óriáskönyvről azt kell tudni, hogy egy láthatatlan kéz folyvást lapozza, meséli.

Ráadásul tudvalévő, hogy aki érti a mesét, annak egész életét szebbnél szebb mesék fogják kísérni. Érdemes hát megkeresni. Útmutatóul kézbe adhatunk egy térképet, de ha ez még nehéz a gyerekeknek, annyit is mondhatunk, hogy haladj egyenesen (a Kecskeméti utcán), és légy szemfüles. A könyvszökőkút az Egyetem téren található, és (mint kislányomtól megtudtam, mert ő szerencsére értette a benne lévő mesét) Víztündér meséit tartalmazza.

Miután mindenki elmondta, hogy miről is mesél az óriáskönyv, tovább baktattunk a Károlyi kert felé, mert Karcsi nyúl ott lapul. No meg a játszóterek. Van ott kisebb bokorlabirintus, óriáshomokozó napvédővel, összesen két és fél játszótér. (Amiből a fél játszótér a legjobb, de csak azért fél, mert csak hétvégeken és délután 17. 00-tól használható, mert egyébként egy óvodáé.)

Szóval a Károlyi kertben hirtelen elfelejtkeztek a gyerekek Karcsi nyúlról, és csak miután kijátszották magukat kezdtek a kutatásba. (A nyúl rejtekhelyének előzetes feltérképezéséhez egy kis segítség a Lásd Budapestet blog Károlyi kertről szóló bejegyzésénél találsz. No meg mindenképp érdemes végigfutni a posztot, hogy képben légy egy kicsit a Károlyi kert történetéről.)

A túrát mi fagyival zártuk.

 

További budapesti barangolások gyerekekkel

Moszkva téri nyomtatható szörnyhaverok

Móricztól a csúszdaparkig

A varázslatos könyvtár

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr48803670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecilia 2014.07.03. 18:45:32

Köszi az ötleteket, végig fogjuk járni az unokákkal :-). Cecilia, Régiségeknek blog
süti beállítások módosítása