ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Elsősegély utazáshoz: a foglalkoztató

2014. október 10. - időtetrisz

Valahogy így lehet magyarra fordítani a "busy bag" kifejezést. (Ha tudtok jobbat, szóljatok, és átírom.) A kis helyet elfoglaló, még a legnyughatatlanabb kölyköt is lekötő játékok abszolút főnyereménynek számítanak egy hosszú autóút vagy egy nagy mosogatás idejére. A "mikor érünk már oda", "Anyaaaa, jössz már?" típusú kérdéseket nyugodtan el lehet felejteni, ha van nálunk egy-két ilyen foglalkoztató. Egyelőre másokét mutatjuk, de hamarosan jön a saját szett is.

Elsőként  Rookie Mom gyűjtését mutatjuk, ő 5-féle játékot mutat, főleg a nagy ovis korosztálynak. Engem leginkább a számolós és a színpárosítós feladatok fogtak meg, de nézzétek meg a többit is.

busybagswap2

 

[caption id="attachment_7587" align="aligncenter" width="480"]busybagswap1 Forrás: Rookie Mom[/caption]

A következő inkább a kis ovisoknak való. Az én kisfiam, aki most kezdte az ovit, nagyon lelkesen próbál cipőt fűzni és kötni, érdekli a csomózás, szóval egy ilyen játék tuti befutó lehet nála ez:

Weaving-Busy-Bag-A-fun-way-to-develop-fine-motor-skills-on-the-go

 

 

Az összes közül nekem ez a duplós a kedvencem, mert kisebbek és nagyobbak is játszhatnak vele. Tökéletes közös játék lehet pl. olyan családban, ahol a két gyerek között egy-két év a korkülönbség.

duplo

Ez a játék többször is feltűnt a keresgélés közben. Nálunk a Tetriszen is volt már hasonló. Ennek a mostaninak a lényege, hogy a rizsszemek közé bizonyos tárgyakat is szórunk, amelyekről képes listát adunk a gyerek kezébe. A feladat, hogy addig rázogassa a rizses dobozt, zacskót, míg mindegyik apróságot meg nem találta.

toddler-busy-bags-final-14

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr648803780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása