Utálatos dolog este kenyeret enni: nehéz, eltömít, abbahagyhatatlan. Hizlal és egészségtelen. Cserébe persze meglehetősen kényelmes hideg kaját tolni egy munkanap után az éhes szájaknak. Hogyan lehetne leszokni róla? Egy ideje azt csinálom, hogy egyszerűen helyzetbe hozom magam: ha nincs otthon, nem adhatok. Viszont kénytelen vagyok kreatívnak lenni. Most mindössze ezt találtam a hűtőben, de rögtön tudtam, mit eszünk 17 perc múlva:
péppé zúztam, kanállal labdacsokat formáltam, sütőpapíros tepsibe tettem, 13 perc forró sütőben, és az eredmény a sültlabdacs.
Ja, a tetejére félidőben sajtot reszeltem. Aztán mártogatja ki mibe szereti: tejfölbe, tökmag olajba, szezámkrémbe, valami maradék szószba, de magában is szuper.
Beálljak a gasztrobloggerek sorába az ilyen ötleteimmel vagy kíméljelek?
Témába vág: