ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kenyér helyett #1 - avagy mártogatható sültlabdacs percek alatt

2015. január 12. - időtetrisz

Utálatos dolog este kenyeret enni: nehéz, eltömít, abbahagyhatatlan. Hizlal és egészségtelen. Cserébe persze meglehetősen kényelmes hideg kaját tolni egy munkanap után az éhes szájaknak. Hogyan lehetne leszokni róla? Egy ideje azt csinálom, hogy egyszerűen helyzetbe hozom magam: ha nincs otthon, nem adhatok. Viszont kénytelen vagyok kreatívnak lenni. Most mindössze ezt találtam a hűtőben, de rögtön tudtam, mit eszünk 17 perc múlva:

Savanyú káposzta, vasárnapi rizsmaradék, sajt, tojás, só bors. Bedobtam az aprítóba,

péppé zúztam, kanállal labdacsokat formáltam, sütőpapíros tepsibe tettem, 13 perc forró sütőben, és az eredmény a sültlabdacs.

Ja, a tetejére félidőben sajtot reszeltem. Aztán mártogatja ki mibe szereti: tejfölbe, tökmag olajba, szezámkrémbe, valami maradék szószba, de magában is szuper.

Beálljak a gasztrobloggerek sorába az ilyen ötleteimmel vagy kíméljelek?

Témába vág:

Zöldséges batyuk maradék főzelékből

Édes, narancsos bundáskenyér

Forró töltött pita

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr458803904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabriella Petz 2015.01.16. 18:00:39

jöhetnek még ilyen jó receptek!
süti beállítások módosítása