ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Szaloncukrok házilag: mákos, diós, karamellás és Twix - a Szotyiművek vendégposztja

2015. december 12. - időtetrisz

Nagy öröm, amikor visszajelzés érkezik egy kérdésre, felhívásra, most is ez történt: Romics Bea, a Szotyiművek bloggere küldött csodálatos szaloncukor recepteket és még azt is leírta, miért és hogy kezdett szaloncukrot és egyéb finomságokat készíteni. Köszönet és remélem, sokan kipróbáljátok valamelyik receptjét!

diós

Évek óta kerülöm a félkész ételeket, és próbálom otthon elkészíteni a kedvenceinket. Mióta megszületett a kislányom, ez még fontosabb lett számomra. Főleg az édességek terén lehet szuper dolgokat kreálni itthon, így lett például házi sportszelet, fanta, vagy most az ünnepek közeledtével – mi más - szaloncukor.

Persze, nem terveztem, hogy ennyi féle ízben készül, de a kezdeti sikerek után, hamar rákaptunk a „jóra” ☺

Az első próbálkozás, nagy kedvencemmel, a mákkal esett meg. Az összes közül ez a legegyszerűbb, gyerekekkel is bátran neki lehet állni, mi is ketten készítettük. Semmi bonyolult művelet, csak egyszerűen összekevertük a hozzávalókat, golyókat formáztunk, és temperált csokiba forgattuk az előzőleg lehűtött cukikat.

Recept: http://szotyimuvek.blogspot.hu/2015/10/szaloncukor.html

mákos

Ha már a mákos ilyen jól sikerül, akkor nem maradhat ki a diós sem, de itt már egy másik elkészítési módot próbáltam ki. Az előzőleg megpirított, darált diót leforráztam, és utána kevertem el a többi hozzávalóval. Így olyan lett, mintha diómarcipánt ennél. A receptet és a pontos elkészítését itt találod: http://szotyimuvek.blogspot.hu/2015/10/dios-szaloncukor.html

…és ha egy üzlet beindul… rumos szaloncukor is készült, a sportszelet receptje alapján.  

http://szotyimuvek.blogspot.hu/2015/10/rumos-szaloncukor.html

rumos

...innen már csak egy lépés volt, hogy a karamelles szaloncukor ne csak egy „szimpla” vajkaramell legyen csokikabátban, hanem egy olyan kis nyúlós, karamelles falat, mint a twix. Ez már kicsit macerásabb, több időt vesz igénybe, hiszen először kekszet kell készíteni, majd a karamellt, aztán az egészet összerakni, és csak utána forgathatjuk meg őket a csokiban. Viszont ez annyira finom, hogy hidd el, megéri azt a kis plusz munkát ☺

A pontos elkészítését itt olvashatod: http://szotyimuvek.blogspot.hu/2015/11/mini-twix-szaloncukesz.html

twix

A legfontosabb, hogy kísérletezz, kóstolgass, hogy olyan legyen, ami szerinted a legfinomabb. Ezek a receptek nincsenek kőbe vésve. Nekünk így ízlik, mi így szeretjük. Lehet, hogy te édesebben, rumosabban, keserűbben. Akkor úgy készítsd. Hogy igazán örömöd leld benne ☺

Remélem sikerült kedvet csinálnom a szaloncukor-készítéshez, és legközelebb te osztod meg velünk a kedvenc recepted ☺

További recepteket és ötleteket találsz a http://szotyimuvek.blogspot.hu/ , vagy a https://www.facebook.com/szotyimuvek/ oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr158804040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása