ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gasztroajándék: kekszalapanyag üvegben + egy jó ügy: noPack

2016. február 19. - időtetrisz

Tünde barátnőmtől karácsonyra egy kekszalapanyagokkal teli üveget kaptam, meg is osztottam az Időtetrisz fb-oldalán a képét és annyi kedvelés érkezett, hogy emiatt vendégposztot kértem recepttel, beszerezési hellyel. Vigyázat, eszméletlenül finom lesz a keksz! 

keksz_02

Fogadjátok szeretettel Tünde vendégposztját!

Közeledett a karácsony, s vele együtt a régóta vágyott randink a csajokkal, akikkel oly ritkán, talán évente egyszer vagyunk így négyen együtt.  Valamivel mindig kedveskedünk egymásnak, ami nem drága, viszont kreatív,  egyedi, személyes és maradandó. Nem szoktam ezen a ponton (sem) parázni, most is teljesen nyugodt érzeteim voltak, mikor a megoldás körül jártak a gondolataim … Nem véletlenül, beigazolódott aztán és rám talált a megoldás, a noPackben!  A noPack egy szemléletmód, egy életérzés, egy közösséghez tartozás. Kedves és figyelmes kiszolgálás, minőségi élelmiszerek és alapanyagok, néhány nyugodt perc, odafigyelés és törődés. A noPack csomagolásmentes, boldog, vegyszermentes, fenntartható. Magyarország első csomagolásmentes boltjában nem csak a saját készítésű humuszomhoz vagy tahinimhez veszem meg az alapanyagokat, hanem a zabkásámhoz illő magvakat, aszalványokat, sőt a mindennapokhoz szükséges „boldog” tojásokat is.  A noPack-ben mindig lehetőséged lesz egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltésre; az üzletet úgy alakították ki, hogy kényelmesen elfogyaszthasd reggeli kávéd, beszélgess barátaiddal, vagy egyszerűen félrevonulj egy kicsit a rohanó világtól. Éppen ezért (is) a kis meghitt, céges karácsonyi összejövetelünket is itt tartottuk és még ajándékot is hozott a Jézuska: kekszet üvegben.

keksz

Képzeld el a kedvenc (egészséges) finomságaidat egy befőttes üvegben gusztán rétegezve:  vörös áfonya, mazsola, kesudió, zabpehely, barna cukor … (recept alább) és ezekhez a száraz összetevőkhöz, pedig elegánsan az üvegre akasztva azok a hozzávalók, melyekkel hipp-hopp frissen sülhet a keksz, mennyei illatot árasztva.
Hát, így jött az ötlet a csajoknak, így eszükbe jutottam akkor is, mikor elkészítették az ajándékomat és innentől kezdve mindig, amikor ezt készítik majd – merthogy annyira finom, hogy az aprónép is rendszeresen kéri a kekszet!  

Recept:

1 bögre teljes kiőrlősű királybúza liszt,

1 bögre zabpehely

1 bögre kukoricaliszt

1 bögre zabkorpa

1 csipetnyi só

3/4 bögre eritrit

3/4 bögre dió v napraforgómag vmandula v tökmag

1/2 bögre aszalvány

 

Ezek vannak az üvegben es ha meg akarjuk sütni, akkor kell bele egy nagyobb tojás (vagy kettő kicsi) es fél bögre olvasztott vaj, valamint egy tk szódabikarbóna. 180 fokon süssük, amíg szép aranybarnás lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr748804066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó Sáfrány 2016.02.29. 17:10:18

Szia, nagyon jó az ötlet, én is készítettem már hasonlókat. Viszont a bögréd nem tudom mekkora, de valahogy ennyit szerintem nem lehet beleszuszakolni egy üvegbe :)
süti beállítások módosítása